Kempen "Grow Amazing" Inisiatif Oleh Anmum Essential






Assaalmualaikum...Bila dah jadi Mak Ayah ni mesti kita selalu fikir nak yang terbaik untuk anak-anak kan... Mungkin kita dapat tengok anak makin membesar dan kuat, tapi pernah tak korang fikir samada otak anak kita tu berkembang dengan baik? Berbanding dengan pertumbuhan fizikal, tumbesaran otak memang susah la nak tengok kan. Menurut Irene Cheah, Pengarah Pemasaran Anmum Malaysia, "Sebagai ibubapa kita sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak2 kita, sebab tu kit kena faham tumbesaran otak kanak-kanak. Atas keperluan ni la Anmum Essesstial ingin memperkenalkan "Grow Amazing", iaitu satu inisiatif baru berunsurkan pendidikan untuk membantu ibu bapa faham proses tumbesaran otak dan perkara-perkara yang dapat menyokong perkembangan otak si manja.



Korang Tahu tak? Otak memantau setiap perkara yang berlku dalam tubuh, daripada fungsi separa sedar seperti bernafas sehinggalah peyelesaian masalah. "Komputer" hebat ini aktif sepanjang masa dan hampir keseluruhan bahagian otak sedang berfungi sepanjang hari. Ramai yang tak tahu yang sel otak mula terbentuk sekitar hari ke 28 kehamilan dan setelah bayi lahir, terdapat lebih kurang 100 bilion sel-sel otak yang sedang berfungsi. Selain daripada jumlah sel-sel otak, jumlah perhubungan antara sel -sel tersebut pun amat penting tau.



Menurut Wendy Goh, Pengurus saintifik dan Nutrisi Fonterra Brands Malaysia berkata " Perhubungan ini dikenali sebagai synapse iaitu cara-cara sel-sel otak berkomunikasi antara satu sama lain. Keadaan ini penting untuk menyokong pembelajaran, memori dan keupayaan kognitif yang lain. Aktiviti perangsang dan nutrisi yang sesuai seperti DHA dan Ganglisida amat penting dalam tumbesaran otak. Ketahui cara meyokong tumbesaran otak anda korang denga Grow Amazing dan pelajari fakta menarik di Anmum Essential Webiste . Korang akan lebih dapat banyak info macam mana nak pastikan perkembangan sel-sel otak anak korang selari dengan perkembangan fizikal anak-anak korang.


Bantulah tumbesaran si manja anda dengan Anmum™ Essential baharu yang dipertingkatkan dengan kandungan Nuelipid™ untuk tahap GA® * yang lebih tinggi . GA® and DHA adalah nutrien penting untuk otak.


Dan Anmum Essential ni juga tiada Gula Tambahan.

Selain daripada makanan berasaskan ternakan seperti daging dan telur, Pengambilan GA boleh dipertingkatan dengan susu dan prosuk tenusu. So, dalam Anmum Essential dirumus dengan DHA dan Neulipid untuk paras GA yang lebih tinggi tanpa gula tambahan tu. Anmum Essential ni juga ada prebiotik FOS dan Inulin juga tau iaitu serat makanan penting dalam meghasilkan persekitaran usus yang baik bagi penyerapan nutrien yang lebih efektif.

Kalau nak dapatkan lebih banyak maklumat pasal Anmum Essesstial ni boleh la korang ke Laman Anmum Essential Malaysia okay.






Tiada ulasan:

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015