Weekend : BBQ Katanya


Salam 13 Safar semua...
Entry dipagi Isnin...
Kalau hari minggu memang tak dapat la mengupdate blog ni...
Sebabnya kalau kita on lappy
nanti si tecik tu pun sibuk nak berblog jugak...ngeeee

Korang watpe weekend semalam?
Mesti masing-masing ada rancangan tersendiri ye dok...
Macam mi hari sabtu join abg n makcik berBBQ...
Ahad plak ke kenduri adik Umie Ibu Dhia...
Tapi arini cite pasal BBQ dulu ek...ngeee

Port BBQ adalah rumah abg mi dekat Bukit Beruntung..
Sebab nak buat pembakaran terbuka kan..
Haruslah cari rumah yang bertanah...haha
Rumah mi n makcik rumah merpati..
Nak bako celah mana kan..
Nanti ada jugak call bomba sebab tengok berasap sana sini...ngeeee

Planning dah lama...
Baru minggu ni semuanya berkesempatan..
Buat kecil-kecil 3 keluarga kecil je...
Untuk eratkan hubungan silaturahim gitu...
Sambil makan sambil borak-borak gitu...
Semua makanan sponsor by makcik mi..
Mi buat cheesekut ngan cheesecake leleh aje...
Tuan rumah plak sediakan nasi n air...


Antara makanan yang selamat di BBQ kan...

 
 Ada kambing, sotong, udang, keledek jepun, jagung, ayam. sosej, ikan pari, ikan terubuk...
Dalam aluminium foil tu plak perapan sotong,udang & ikan...
Yang diperap dengan cili kering + petai + kacang botol + kacang bendi..
Ala yang macam kat foodcourt selalu jual tu...
Memang sedap...kena minta resepi kat makcik mi ni...

Ktrg start BerBBQ dari lepas maghrib sampai la ke tengah malam..
Memang seronok la...lepas makan rest..
Then sambung makan lagi..borak...makan...borak....makan...
Giler heaven rasa...haha....
Kalau dapat BerBBQ dekat tepi laut gitu lagi best kan....



Macam sikit je kan...
Tapi cukup mengenyangkan 3 keluarga kecil kami...
Alhamdulillah....
Sebab ada makan dengan nasi sekali...

Tuan Rumah tengah testing membako




BBQ Time



Yummmieeessss.......Makan Time




Cocktail



My Cheesecake leleh...
Kalau ada yang nak order mi open je...
Sebekas ni RM18...
COD Putrajaya je ek....ngeeee




Cheesekut pun mi terima order..
Sebekas ni  RM15 je...
COD Putrajaya jugak...ngeee


Budak-budak tecik plak sibuk la duk berlari sana sini...
Jenuh nak kawal takut terlanggar tempat BBQ tu..
Kang ada plak yang terbako sama kensss....



Si tecik Airis seronok la pegi sana..
Ada kawan...
Tapi garang bukan main..
Semua nak kena ikut cakap dia..haha...aptb ko ni dik...


Airis pinjam jap ek basikal abag Afiq

BBQ kali ni memang best...
Makcik cakap kalau dapat buat kat kampung lagi best...
Tapi nak tunggu semua balik kampung kena tunggu raya la...huhu...
Sekarang memang dah susah nak gathering ramai-ramai cam dulu kat kampung..
Oh...rindu suasana tu...sob sob sob...

Emm....Ok la korang ...tu je nak cite...
Maceh sudi singgah n baca...














p/s: sebenaranya taktau nak tutup cerita cmne...kah kah kah....




2 ulasan:

Allene berkata...

wow.. bestnya... terliur jup

achiek anis berkata...

alamak...sila berbbq jugak allene...:)

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015