Bertemu Blogger Umie a.k.a IbuDhiaKhadeeja & Frado ABC Seksyen 2 Shah Alam



Salam 14 Safar semua..
Amek ko...tajuk straight to the point...hahaha
Tak tau nak tulis tajuk apa...gitu la jadinya....ngeee

Ahad lepas mi dapat jemputan kenduri...
Kenduri kawen adik blogger Puan Pingu a.k.a Umie dekat Klang..
Terima kasih atas jemputan tau...
Sebenarnya memang dah lama nak jumpa Umie...
Sebabnya Umie la yang menjoinkan daku ke dalam group Gojes..
Jasamu memang daku kenang hingga akhir hayat...Insyaallah...
Terima Kasih banyak2 tau Umie...
Dari group gojes la daku mengenali blogger2 lain...
Group ni memang sempoi...best.....always sharing n caring gitu....

Ahad tu mi gerak dari rumah abg kat Bukit Beruntung..
Coz sebelum tu kan mi stay cna coz ada BBQ kan...
Guna waze je nak ke Jalan Kebun Umah Umie tu...
45 minit gak la perjalanan...
Seb baik ada waze...
Selamat ktrg sampai sana tanpa sesat....ngeeee

Sampai2 je terus nampak Umie ngan perut comelnya dekat area prop photoshoot...ngeee
Kecik molek jugak orangnya..
Memang berlesung pipit dalam gitu...
Ramah kemain rupanya...haha



Berlatar belakang Umie DIY Prop

Macam Comel Je.....


Alhamdulillah lepas jugak hajat nak jumpa Umie dan Dhia kan..
Dhia pun kecik molek cam Airis je orangnya..
Kemain lincah orangnya....
Insyaallah kalau ada rezeki pasni kita leh jumpa lagi....

Lepas pegi kenduri rumah Umie ktrg ke Shah Alam..
Hajatnya hubby nak makan goreng pisang sedap dekat bus stop Sekyen 9..
Sekali tutup da kedainya...
Last2 mi decide poie Seksyen 2 jela makan ABC...

Dulu masa belajar kat UiTM Shah Alam memang dah selalu lepak kedai ABC ni..
ABC kat ctu memang best la...
Rege pun dah naik....dulu masa belajar RM2.50...sekarang dah RM3.50...
Banyak kedai ABC yang ada..
Tapi kali ni ktrg try yang Frado ABC plak...
Milik keluarga blogger Erina
Memang likat dan sedap pada penggemar coklat...
Limpahan lava coklat gitu ABC nya...
Tapi mi punya xde coklat la..
Sebab daku bukan penggemar coklat...ngeeee



Blur plak gambonya...haishhh....


Nampak kelikatan coklat disitu.....


 Model tetap blog mami...Airis & Abah....



So, korang2 kalau ke Shah Alam jangan lupa ke Seksyen 2..
Pekena ABC kat ctu...harus jejak kekdahnya....heeeee



10 ulasan:

Baiduri berkata...

Err...abc....meneleh air liur...hehe

achiek anis berkata...

hehe...sila pegi sis....

izfanora berkata...

Hoho..klu g umh umi ritu mesti dpt jmp.ni kes husband ada urgent xdpt mnjemah..

Zee Suhaini berkata...

terliur tengok ABC..rasanya ni pernah masuk JJCM kan??

achiek anis berkata...

la yeke....tapi daku pun tak sempat jumpa sue n zara...sbb daku smpi lmbt....ngeeee

achiek anis berkata...

aah....pernah masuk JJCM.....:)

Cik Puan Rara berkata...

lawa lah prop tu sume.haih~ omei 2 2 blogger ni.

mrs kayrul berkata...

simple dan cantik prop tue...adoi la abc tue dah lama teringin tapi jauh benor nak g makannyer...

achiek anis berkata...

kan...kreatif betul si umie ni....

achiek anis berkata...

hehe...sekali sekala turun la shah alam kak....ngeeee

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015