Jom Makan Buah Dec 2013 Putrajaya


Salam 9 Safar semua..
Event dah habis baru nak share...
Maaf yea korang...
Macam-macam hal jadi weekend lepas so mood nak update tu segan sikit...huhu



Berlangsung dari 6 - 10 Dec 2013 kat Putrajaya..
Dekat Presint 2...ala tapak pasar malam tu...
Sape pernah join event2 dekat Putrajaya confirm tau kat ner kan..
Daku selaku warga Putrajaya haruslah menyokong event kat cni kan...
Haha...support la sangat...
Sebab nak makan durian punya pasal je ni...
Hantu durian kensss.....
Nak balik kampung bajet tak berapa nak cukup..
Gaji next week kensss....

Ktrg pegi hari sabtu 7 Dec 2013 petang...
Niat memang nak makan durian je..
Harga xdela murah mana...
Murah sikit je dari harga biasa...
Beli pun 2 biji je....Makan situ je...
Sebiji musang king RM26..ngam2 4 ulas je ada..
Tapi memang puas hati...sedap giler...lemak berkrim...
Sebiji lagi D24 RM10 sebiji......



Yang Kuning pekat tu Musang King
Yang kuning slow tu D24...
Isi memang terbaik la...
Tapi budak kecik tu bukan nak makan pun...
Nak sedut air tu je lebey...aptb....

Kalau kat kampung memang family daku ada dusun durian..
Tapi ktrg xde durian jenis musang king..
Durian kampung je banyak..
So, datang cni nak merasa la durian jenis lain kan...

Buah lain puan ada gak drg jual..
Tapi ktrg beli manggis je bawak balik...
2 kg RM10...
Seb baik suh pilih sendiri..
So, daku orang kampung kan..memang tau la nk pilih yang mana elok ke tak...
Pilih yang lembut2 n warna merah2 gitu..
Jangan pilih yang hitam or keras..
Yang tu memang layak masuk tong sampah je..
Buah lama...haha...
sekejap je habis ktrg balun 2kg tu..
Sume elok...memang puas hati...

Jangan risau event ni tetiap tahun MOA buat..
so, klu terlepas tahun ni tunggu tahun depan ea...
Rajin2 klik FB Perbadanan Putrajaya kalau nak tau event2 kat Putrajaya ni...

Ok tu je nak share..
Maceh sudi baca....

8 ulasan:

Kakzakie berkata...

Untunglah mereka yg duduk berdekatan di sana.
Makan buah di sana. pesta buku di sana. Kat JB ni tak ada apa sedih:(

achiek anis berkata...

alala...sabo kak....thn depan cuti skolah planning siap2 mai jalan2 cni ek...hehe

e k i n ♥ y u s r i berkata...

ajak husband hr tue
die xnak pegi
huhuhu

achiek anis berkata...

la yeke ekin...sabo ek...xpe2...tunggu zara pandai cakap...suh dia ajak papa dia...mesti papa dia takleh tolak dah...heee

lia berkata...

wallaaaa tgk isi durian tu... menjejes air liur ekekekeee

achiek anis berkata...

kan....lupa nak snap close up sikit...hehe

Mass Hadie berkata...

bestnyeee gi makan buah... :)

achiek anis berkata...

best2...tgh musim kan...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015