Big Bad Wolf Dec 2013


Salam 8 Safar semua..
Arini baru ada mood sikit nak update entry pasal BBW..


Padahal poie 1st day BBW buka lagi...
Seb baik en hubby dah habis kursus kan...
Padahal hari Jumaat tu hubby baru je sampai dari Kemaman petangnya...
Tapi disebabkan hubby memang penggemar buku so dia pun on je...ngeeee
Tahun lepas ktrg pegi jugak..
Tapi tak sempat nak beli buku..
Sebabnya Airis mengamuk nak tido time tu...
Hampa betul...
So, tahun ni kena poie jugak...
Baru puas hati mi...hahaha...dasar betul....

Asalnya nak pegi tengah malam sikit..
Sebab buka 24 jam kan non-stop...
Tapi last minit mi ubah fikiran poie lepas maghrib..
Sebabnya nak poie dinner & cari barang sikit dekat The Mines tu...
So, ktrg sampai sana dalam area pukul 8 malam...
Terus masuk parking kat bawah MIECC tu...
RM2 je per entry....
Masa ni parking senang lagi..tak full lagi...
Pusing je dah ada parking kosong...rezeki...


Pas2 poie The Mines makan n beli barang dulu...
Dalam kul 9 lebih baru ktrg ke BBW...
Sekali ikut laluan dari The Mines shopping complex tu tak mesra stroller lor...
Jenuh berangkut guna tangga...aptb...
Maybe ada laluan lain guna lif kot...huhu
Ktrg bawak stroller je utk angkut buku2 tu..
macam nak beli banyak je kekdahnya kan...ngeee
Coz budak tecik tu bukan nak sangat duk dalam stroller tu..
Paling lama 10 minit je dia nak...lepas tu jenuh la mengejar dia ke sana ke sini...


Sampai je dalam ni bagi can hubby pilih buka dia dulu..
Sebabnya nanti dia nak mengikut si kecik tu kehulu ke hilir kan...
 Lepas hubby dah siap pilih buku terus dia bawak Airis ke tingkat atas MIECC ni..
Ada play area disediakan kat situ..
Tapi kena bayar la RM10 per entry..
Baru la mi leh pilih buku dengan senang hati..
Target mi memang nak cari buku untuk Airis je...



Layan area baby book je....



Pilih jangan tak pilih...


Macam-macam rupa buku ada..
Menarik tertarik gitu...
Nak buku apa Insyaallah ada..
Kena rajin mencari je...
Novel Melayu ke...Inggeris ke...
Buku Masakan ke...Fiksyen ke..
Motivasi ke...Rujukan ke...
Deco2 ke...Gardening ke...Semua ada la....
Sebab nape suka sangat BBW ni?
Sebab MURAH uols....
Dari rege puluh-puluh tu tinggal ringgit2 je...
Macam buku yang mi beli untuk Airis dari RM40 lebih tinggal RM8 je..
Kulit keras dan tebal plak tu...
Banyak lagi yang murah2...
RM6 ada...RM5 ada...RM3 ada...RM1 pun ada tau...
Tak percaya?
Sila la pegi BBW sendiri...ngeeeee


Dah lepas pilih2 kat area dalam tu mi poie ler bayar...
Tapi sebelum bayar kena sort dengan hubby dulu..
Dari berpuluh2 buah tinggal berapa ketul je...
Katanya yang lain tu tunggu Airis besar sikit...
Ces...penat mami pilih tau bah...haha
 
Lepas bayar lalu nak keluar tu rupanya lagi banyak buku2 yang menarik untuk budak2 tau..
Ada yang jenis pop up...
Yang jenis cam 3D tu ada...
Yang jenis bunyi2....
Hai geram daku eh...
Nape la korang tak letak kat dalam....
Dah nak balik baru nampak kekdahnya...
Tapi yang kat luar ni mahal sikit..
Average dalam RM15 gitu....
Daku grab satu je...huhu....

Hasil sorting en hubby ni jela yang dapat...
berjam-jam pilih tau....
Sabo jela...haha


Total lost untuk semua ni RM64 je..
Murah tak? murah tak?
MURAH kan...

So, sape2 yang penggemar buku sila la ke sana..
Minggu ni last tau korang...
Selamat menggila dengan buku semua...haha


8 ulasan:

Fieda Eryda berkata...

bestnya dpt pergi...kite nak pegi tp tak nak bwk ank hehe...tp xthu bila leh pegi ni :)

achiek anis berkata...

sila pegi...ngeeee

~YUN~ berkata...

mmg kat lua buku lg best kan,dgr ada orng ckp..ala ruginyaaa kat lua lg bes,hehehe.

achiek anis berkata...

aah...kat luar lagi best....tapi dh bayar dulu kan dekat dlm...sabo jela

QA's ~ mamapapa berkata...

sini pun tringin nk pg :) anyway...salam kenal and jmput follow kmbali.

achiek anis berkata...

salam perkenalan sis...thanks sudi singgah...

Cik Puan Rara berkata...

huaaaaaaaaaa nk pegi lg.xpuas!

achiek anis berkata...

sila la rara...poie bhgn luar plak...hehe

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015