Aidilfitri 1434H : Beraya Dirumah Blogger


Salam 12 Syawal semua...
Uih...macam dah lama giler tinggal blog ni rasanya...
Lama la sangat kan...ngee

Sempat berblogwalking je...
Walaupun tak tinggal komen tapi mi tetap jejak tau blog korang...
Sebab guna hp je...
Lappy dah xde...
Bagi can en hubby guna masa kursus nun...
So kalau entry di update means guna PC ofis ajelah kekdahnya...

Arini nak share sikit pasal beraya kat rumah Mommycha..
Maceh mommycha sebab sudi jemput daku yang tak berapa nak dikenali ni..
1st time tau jumpa blogger2 ni...
Sempat la bertegur sape dengan :

Mami Asyraf  : lembut aje tapi boleh tahan garang...sempat babab dak asyraf...
Mama Fayel : peramah & risau Fayel jadi superman dekat balkoni mommycha...
Mami Zara : Tak sempat beramah mesra coz busy dengan zara
Mama Yaya : peramah jugak with gojes Yaya...girlish sangat...
Mama Iman : Peramah & Sambil busy dengan Iman yang aktif
Mama Annaila : Sangat cantik & garang jugak gayanya dengan Annaila
Mama Aish  : Peramah & lembut aje melayan Aish..
Mommycha : Sangat2 la friendly...relaks aje dengan 2 anak kecil...


Abam Long Khail sangat peramah n behave je melayan tetamu
Khayla pun behave je dengan daddynya
Asyraf dengan Fayel memang Abg Long Kawasan
Asyraf sangat garang dengan gegirl...hehe
Yaya sangat girlish...anak dara gitu...
Iman sangat aktif menyakat orang sana sini...
Zara sangat peramah dan comel..suka benor ikut Asyraf....heeee
Aish plak senyum2 aje buat hal sendiri....
Annaila secantik mamanya...sikit2 cam peel Airis berkepit ngan daddy nye aje...


Mami Airis is malu2 kucing gitu nak beramas mesra lebih2...
Maklum la 1st time jumpa...
 Satu pengalaman yang sangat seronok...
Macam2 gelagat dapat tengok...
Kalau dapat join baraan Gojes tu mesti lagi best..
Tapi apakan daya...
Airis kurang bagi kerjasama kalau mi berdua aje drive dengan dia..
Dah la maminya ni hebat sangat drive....ngeeee
Seb baik umah Mommycha sekangkang kera je dari rumah mi...
Boleh la terjah...
Kalau luar Putrajaya memang tak dapat la...huhu
 Insyaallah lepas ni if ada rezeki leh jumpa lagi...

 
Airis berkepit aje dengan Mami


Makan sama2 ngan Abam Long Khail


Asyraf : Abg Long Kawasan


Iman Raihana

Yaya ; Asyraf ; Fayel ; Iman

Kayla & Tokma

Kagum dengan Mommycha..
Walaupun busy dengan anak 2 ni...
Dengan Sambung belajar lagi tapi rumah kemain kemas..
Salute la mommycha...memang supermommy la...

Last but not least




16 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

waaa dh update..mmg akak cuak balkoni tu...fayel asik nak kesitu je...huhu..salam kenal ye anis

MimahAjil berkata...

Wah..tau terjah putrajaya hari sabtu malam tu...seronotnyr

e k i n ♥ y u s r i berkata...

x sempat nak update lg

Mommy_Cha berkata...

hehehe. tq tau anis dtg umah mommcha yang ala2 bangelow 5 tingkat tu.
seronok sgt u ols dtg. i is very peramah. hehehe.
walaopunnnnyeaidaoiyenponnn anak dua!
kahkahkahkahkah.
nanti sesenang dtg jela umah micha. dah tau umah kan?
:)
cayang mama airis kecik comel molek ni.
mwah2 #lagaidongpipisket

achiek anis berkata...

tu la...tengok akak risau bebenor...salam kenal ye kak...:)

achiek anis berkata...

seronok2.....:)

achiek anis berkata...

sementara tak bz sempat la update..petang kang ada koje menanti...huhu

achiek anis berkata...

hehe....bungalow micha sangat kemas...jeles tau...
Insyaallah...nnt micha pun mai la jenjalan umah mami airis plak kat p17 nun.....love u too la micha...laga2idungpipijugak la....ngeeee

yUmiE AzuRa berkata...

lembut sgt mami airis ni..malu jgk bila mami airis ckp jmpe blog mama iman yg suam2 kuku tu dlu ha.kahkah..
xpe ade peluang kte jmpe lg ye anis.kte kn seangkatan berdua je survive dgn ank.hahaha mmg huru hara daku ni melayan iman.adoihhh

Aeen berkata...

bestnya....rugi xdapat join.....huhu

achiek anis berkata...

hehe.....dari blog mama iman la mami airis kenal blog2 lain....aku bukan bidadari...blog kak mimi...blog mami asyraf sume.....:)

insyaallah ada peluang kita jumpa lagi....aah kita serupa...survive with small children...huhu

achiek anis berkata...

Aeen Insyaallah suatu masa nanti kita leh jumpa kan...

Baiduri berkata...

sonoknye....jelez laa...huhu

achiek anis berkata...

meh turun KL meh mama tasnem....

Wawa berkata...

Naila dgn airis anak kesayangan daddy...hihi...kne marah dgn mama, lari kat daddy...cesss! Samat berkenalan awak...:)

achiek anis berkata...

tahu takpe...hehe.....selamat berkenalan wawa...:)

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015