Baiti Jannati : Ruang Makan

Salam semua...
Semalam mi EL sebab budak tecik tu demam..
Merengek dari kul 3 pagi sampai la subuh..
Dah macam panda dah mata maminya ni melayan budak demam tu...
Alhamdulillah arini macam dah kebah demamnya...
So, mi anto dia ke taska....
 
Pagi2 ni dapat berita tak best...
Mungkin mi bakal jadi suri rumah sepenuh masa coz kontrak mi tak sambung..
Mi keje kontrak je uols...sob sob sob...
Sedang memikirkan aktiviti yang bakal dilakukan andai tiada lagi rezeki mi disini...
Pihak bahagian ofis mi tengah fight untuk sambungkan kontrak mi dan 2 orang lagi staf kontrak..
Kalau ada rezeki ada la...
Malas mi nak kusutkan lagi  otak yang memang tengah kusut ni...huhu

Arini mi nak share dengan uols ruang makan rumah mi pulak...
Ruang yang orang cakap " just nice " untuk letakkan meja makan...
Muat2 je uols...




Kosong je kan wall nya..
Cadangnya nak letak Art Kufi kat ctu...
Nanti nak order  dengan Mama Zara
tapi tunggu gaji masuk dulu la....ngeeee

Mi verangan nak letak lampu gantung cmni uols dekat siling ruang meja makan ni...


Sumber : IKEA
 
Letak 3 ketul...baru nampak cam eksklusif gitu...
Tapi verangan jela dulu...
Bila nak jadikan kenyataan tak tau...hehe



Bunga Kesayangan

Mi just letak kuntuman bunga ni je sebagai hiasan meja makan..
Senang nak ubah bila nak hidang lauk pauk...
Bunga ngan vase tu mi beli dekat kedai Home Deco Nilai...
Terkezut dengan regenya...
Seb baik hubby belanja..
Pasni kena cari kedai munga yang murah2 je uols....
Pasni kena berjimat cermat coz hubby je keje..
No more online shopping...sob sob sob....

Place mat merah tu pun mi beli kat IKEA je...
Murah2 je...
Kalau p IKEA harus terjah benda murah2 je...
Yang mahal kelip2 mata aje tengok...
Berbelanja ikut kemampuan katanya...ngeee



p/s; cer share mengkome punya meja makan pulak cmne?

12 ulasan:

Eta berkata...

k.anis ni pandai berhias. sweet je ruang ni jadinye. insyaAllah kalo xde rezeki kat tempat kerja sekrang, mst Allah gantikan dengan rezeki lain. doa byk2 k.

lia berkata...

akak kan.... ada la ruang makan.... bajet letak meja jepun, nmpk comey.... last2 kan, x pernah guna pon ruang tu sbb lagi best mkn depan tv ha3

Siti Haslinda Sadiken berkata...

cermin tu pun kt ikea kan dear..share mcm mana nak install kt dinding tu..

achiek anis berkata...

hehe...sweet ke?...thanks eta...

Insyaallah....ada rezeki ada.....

achiek anis berkata...

hehe....ruang makan memang dimanfaatkan sebaiknya...

tak boleh makan depan tv...nnt rosak carpet...kih kih kih...

achiek anis berkata...

aah sis...

cermin tu memang dah ada gam dia sendiri sis...

just ikut arahan kat belakang cermin tu...

nak share dah hilang mana dah kertas tu....

ngeee

MimahAjil berkata...

same la kite anak mendemam semalam sampai EL sebab jadi panda....hihihi...pandai deco2 umah...cantik

~salam kenal~

Mimy Hamid berkata...

swet la jugak tak serabut...just nice

achiek anis berkata...

salam kenal sis..

tu la...berpanda2 la sejak ada anak ni kan...

hehe...maceh...deco simple je ni...

achiek anis berkata...

simple2 je sis....thanks...

nurulhuda berkata...

salam perkenalan..

nanti boleh terjah kedai KAISON (KL Festival City & Paradigm Mall) kat situ jual bunga murah2.. saya pun beli bunga sane je =) Place mat merah tue comel sangat sesuai ngan konsep meja makan rumah saya, nnt nak pi cari kat IKEA laa, hehehe...

achiek anis berkata...

Kaison murah ea...boleh la pegi nnt bila2...dekat je dgn umah mertua...hehe

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015