CUTI-CUTI MALAYSIA:CAMERON HIGHLAND:DAY 1 (PART II) :30/12/2012


Pagi ni nak sambung cite pasal hal yang terjadi pada entry lepas ( makan besar la konon).

Balik je dari pasar malam Brinchang tu lepas solat maghrib hubby ajak kuar p dinner la kononnya.
So kuar la ktrg mencari kedai makan yang agak2 best utk diterjah...pusing punya pusing at last ktrg pilih gerai makan biasa je tepi jalan dekat area food court coz byk kedai makan yg best2 tutup pulok..patut weekend la buka kedai baru maju....ngeh3...(ada gak kena hentam kang ni).

Antara banyak2 kedai makan tu ktrg pilih la kedai yang agak x ramai org n tgk kat papan menu dia macam banyak je choice kan...
so pilih punya pilih menu last2 order

Siakap Stim + Sayur Campur 
Air Sirap + Tea O Suam

Ktrg sampai kedai tu dlm kul 8 lebih....
30 minit pertama ok lagi menunggu coz dia dah anto air.
Punya la manis air nya macam minum air gula.
 
Airis pun masih behave je walaupun dah ngantok...dh menguap2 budak tecik tu...
aku masih sabar lagi time tu...
TAPI 
bila dah dekat 45 minit makanan yang ditunggu x jugak kunjung tiba n Airis pun dah mula buat hal
Mi dah mula rasa angin satu badan.
Hubby dukung Airis n bawak jenjalan bagi cool sikit...mungkin sebab dia dah mengantuk n nak cik N.
yela maybe dia pun haus n lapar dah dekat sejam menunggu...nak NIP open sgt plak kedainya n mi x bawak poncho ke apa coz  igt nk poie mkn sekejap je...
actually sebelum kuar dah bagi dia mamam biskut n minum susu siap2... 
Bila jam menunjukkan jam 9.30 malam mi dah xleh sabar dah n terus panggil hubby minta tanyakan order ktrg kat pelayan tu.

Jawapannya: Sori bang, ada org tempah byk menu (sambil tunjuk segerombolan manusia depan meja makan ktrg). so ktrg wat makanan drg dulu.

grrrrrrrrr angin bukan main la mi jadinya coz mi n hubby sampai dulu daripada drg n lgpun yg ktrg order bukannya banyak pun cuma 2 menu je..patut masakkan la dulu order ktrg. Ni x boleh plak sediakan menu yang banyak tu...nampak sangat nak kejar untung je semata.

Mi terus amek Airis dari hubby n ajak balik.
Hilang terus selera nak makan
DAN banned terus kedai tu.

Next time klu datang mmg aim la kedai makan tu yang TAK AKAN dijejak lagi sampai bila2...
Siakap Stim ke mana
Sayur Campur ke mana
Balik Hotel terus tido
Bengang ko
Dah lapo jadi gitu plak...
grrrrrrr.......

bengang pye pasal gambo kedai pun x amek...ngeeeee

Sebelum kejadian : Ni la kedainya..Lupa plak nak tgk namanya

p/s: lapo pye pasal tu yang berangin je bila jadi gitu...seb baik hubby ada men'cool'kan keadaan...huhu


2 ulasan:

Balkidz Hunny berkata...

ok jeles tgok org pi berjalan
ohh bile tgok2 muka macam tak perasan, tapi macam kenal jgak. eh ntahlah.
anyway thanks drop by kat blog i yg merapu n tak berupdate tue :)

achiek anis berkata...

huhu...baru 1st time berjalan ni balkiz...hehe..xpe never mind..

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015