CUTI-CUTI MALAYSIA : CAMERON HIGHLAND : DAY 1 : 30/12/2012

Last minit punya planning ni..
memandangkan cuti 5 hari coz 31hb kitaorang laki bini amek cuti utk habiskan cuti yang berbaki 
so mi ajak hubby poie CH ni coz mi xpernah pegi..
sadis kan...dah 27 tahun ni baru 1st time nak p...ngeh3...
kiranya ni percutian pertama mi n Airis ke CH...
Hubby dah banyak kali pegi dah....
ktrg pegi 2 hari 1 malam je...
DAN
ni jugak la 1st time percutian kami sekeluarga....
setelah Airis menjangkau usia 8 bulan baru berani nak bawak dia p bercuti.
tu pun dah kena selesema dak tecik ni...cian dia..
perubahan cuaca agaknya..

ktrg gerak kul 11.30 pagi dari Putrajaya melalui Tapah yang jalannya sangat seram dan menyebabkan kepeningan melanda disebabkan laluan yg begitu 'best' ngan melayan kerenah budak tecik yang xmo tido tu...masa kat highway elok je dia mentido tapi bila dah start mendaki laluan yang 'best' tu dia bangun la pulak...aiyaaa....sabar jela mami duk melayan dia kan...dalam kul 4 petang jugak la ktrg sampai kat Tanah Rata....ktrg stay kat Hillview Inn yang boleh la consider biliknya...5/10 la...environment ok cuma receptionist dia je 'kureng' mesra alam sikit...

Hillview Inn at Tanah Rata


Settle je check in sume ktrg dah agak kelaparan sebab x lunch lagi...so poie ler mencari kedai makan yang berdekatan...apa corner tah...lupa dah...tapi dekat je ngan hotel ktrg duk ni...
disebakan jam dah menunjukkan kul 5 ptg lebih so ktrg just sempat pegi Strawberi Park yang dekat
Rumah Peranginan Persekutuan (JPM klu x silap)...gambo lupa plak nak amek...sigh.....
yang bestnya laluan ke arah Brinchang time tu sgt berkabus n dah rasa macam duk dalam asap je...hehe...
Sekejap je ktrg kat cni sbb cuaca berkabus n nk amek gambo pun x best coz buah strawberinya  still warna hijau n belum masak....just try strawberi sundae je kat cni...rasa ok...not bad...


Berkabus uolls

 


Strawberi Sundae : RM5 per cup


Then...ktrg terus ke Pasar Malam Kat Brinchang n jenjalan sana n grab some strawberi aksesori   for Airis..

(actually mi yang nak...ngeh3)

gambo nnt mami letak ea....lupa plak nk snap siap2 kan...ngeee

 

Pasar Malam Brinchang kat Petrol Station tu uolls


pe yg menarik kat pasar malam ni...
cam biasa je cuma bezanya byk sayuran fresh n jagung manis disamping cenderamata strawberi macam baju, bear n akesesori lain...
xsempat nk capture gambo  coz hari nak hujan n dh maghrib time ni so terus balik hotel...


malamnya konon nak makan sedap tapi cite lain plak jadi...
nnt mi cite on the next entry ye pe jadi malam tu...huhu





2 ulasan:

FaAz AwAnZ berkata...

musim semua orang ke Cameron agaknya..

achiek anis berkata...

agaknya la tapi x kena musim...hujan je...ngeeee

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015