La Gourmet Food Jar


Ari2 mi ada cakap nk wat entry pasal bekal Airis kan.
So tengahari lunch time yg waktu rehatnya panjang ni meh nak kongsi sikit food jar yg mi guna.


Ni la food jar nye

LA GOURMET 4 Pcs SAKURA FOOD JAR

Nape mi guna suka food jar ni sbb dia kecik n ada porch bag sekali
 dan senang nak mengangkut makanan Airis dan tahan panas smpi petang buburnya...
 So cikgu Taska xyah susah2 nak kena panaskan bubur Airis...hehe...
 Biasanya dalam Bekas Stainless Steel tu mi letak bubur nasi...
 Tupperware yg putih tu satu letak breakfast Airis, satu lagi letak biskut Airis n satu bekas kosong supaya cikgu leh gunakan utk bagi Airis makan bubur nasi tu.
 Sebenaranya dah lama mi nak beli food jar ni tp bulan ni baru dpt sebab secara kebetulan mi nampak  Kitchen Shop wat sale brg2 La Gourmet ni kat web ni....



So xnak lepaskan peluang sbb harganya murah berbanding harga asal so mi ajak hubby p serbu          Kitchen Shop kat area umah mak mertua kat Festival City tu...hehe

Antara
Ciri-Ciri yang ada kat food jar ni :

1. Tupperware : 0.5 L
2. Bekas Stainless Steel  : 05 L
3. Leh Tahan samada suhu panas atau sejuk selama 6 jam  

 Sebenarnya mi berkenan yang ni:


Tapi kat Kitchen Shop yang mi pegi xde stock so grab jela yang mana ada...tapi still nice kan.
Cuma kalau dapat yang mickey ni kan comel....ngeeeee

So, kalau p jenjalan pun leh bawah food jar ni coz tahan lama panasnya.
Kalau nak tau lebih lanjut pasal food jar ni leh search kat website la gourmet eh...









6 ulasan:

as ♥ Leenda berkata...

umah mummy asyraf pun dekat je dgn festival city tu..:)

achiek anis berkata...

yeke...umah mertua je dekat ctu...ktrg kat putrajaya...mertua Kat Kolam Air Panas Setapak...ngeee...weekend mmg slu ke sana la...

Misz Pinkie Winkie berkata...

bestnyaaa ;)

achiek anis berkata...

salam perkenalan Misz Pinkie Winkie...:)

Wayo berkata...

Mami Airis, nak tanya sikit. Tupperware putih tu lao simpan dalam pouch tu, boleh tahan panas tak? agak 3-4 jam boleh? Thanks

achiek anis berkata...

sis Wayo kalau yang tupperware putih tu tak tahan panas...yang bekas stainless steel tu je tahan panas...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015