Sherpet Pie

Tetiba terajin plak malam td nak try resepi baru utk Airis.
Tapi bukan resepi asal mami la....mi amek dari group Solid food for baby resepinya.... 
Nama gah bukan main.

SHERPET PIE

Cmno dpt nama tu jgn tye mami....mmg 100% mami xtau...hehe
Dah nama pun follow resepi org kan...ngeh3...

Bahan- bahan :

sebiji ubi kentang
sedikit carrot dicincang halus
sedikit isi ayam
cheese 
unsalted butter
fresh milk (mi x letak coz airis baru 8 bulan so xsesuai lagi nak minum fresh milk)

Cara- cara :

rebuskan secara berasingan ubi kentang dan isi ayam
kemudian lenyek2kan ubi kentang sehingga lembik
carikkan isi ayam halus
gaul sebati sume bahan termasuk carrot yg dicincang halus bersama2 sedikit unsalted butter
last sekali tabur cheese diatas adunan n bakar
suhu mi guna 120° n dibakar selama 15 minit

dan hasilnya


Sherpet Pie Penuh Kasih Sayang Dari Mami Untuk Airis


 Dah siap bakar sejukkan pada suhu bilik sekejap then simpan dalam freeze.

So pagi ni mami bekalkan Sherpet Pie ni utk bfast Airis.

1st time try ni so xtau la budak tecik tu mamam ke x kat taska nun.

Mami makan sodap aje....mami kan giler Cheese......so pape makanan melibatkan cheese mami suka aje...
ngeh3....