Ulangtahun Kelahiran Mami ke 31




Assalamualaikum semua...
Sabtu lepas Alhamdulillah cukup la usia mami 31 tahun...14 Mei 1985...Mi dilahirkan di Kota Kinabalu, Sabah dan dibesarkan di Kampung halaman Mak mi di Taiping, Perak...Alhamdulillah syukur pada Allah kerana masih diberi peluang untuk bernafas di muka buminya walaupun jauh dari keluarga dan sahabat semua...Terima kasih pada encik suami kerana setiap tahun berusaha untuk meraikan hari istimewa mi...Mi sangat menghargainya...semoga kebahagiaan ni berkekalan hendaknya atas Izin dari Nya...

Kali ni sambut berdua je..anak-anak tinggal sekejap dengan keluarga Nani...terima kasih Nani sebab sudi jagakan budak bertuah berdua tu...semoga Allah dapat membalas jasa baik kalian...


Dah lama rasanya tak dating berdua gini..mi pun dah lupa bila last dapat dating berdua camni...maklum la sejak ada anak memang tak sampai hati nak tinggalkan lama-lama...asyik duk teringat je...sindrom mak-mak kan gitu la...kali ni husband bawak Mi sambut di Das Loft Sofitel...Restoran di tingkat 18 Hotel Sofitel, Vienna...nasib baik la mi ni jenis tak gayat...memang cantik pemandangan dari aras 18 ni...


Dari Restoran ni boleh nampak kawasan 1st district Vienna...kawasan butik-butik berjenama sekitar bawah tu...syurga shopping bagi yang berada la kekdahnya...yang tak berapa nak ada macam Mi ni layan shopping kat Primark je...hihi...


Kebanyakan restoren kat sini buka pukul 5 petang, so bercandle light birthday treat la ktrg...yang bestnya mi kena prank malam tu dengan staf restoran...memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan...terima kasih ye sebab korang memang hidupkan hari jadi mi...Husband berpakat dengan staf situ untuk suprisekan mi dengan kek...kemain besar kek yang datang...sampai kena berdiri la mi nak tiupkan lilin...dah la rupa tengkorak keknya...haha


Husband pun tak tahu plan staf tu, kemain siap cakap kena tapau la kek besar ni dengan tanya staf tu ni kek real ke? sebab nampak cam fondant kek...3 tingkat lagi ha...sekali lepas mi tiup lilin staf tu datang, sengeh2 buka kek tu....hahaha...memang kena berdekah-dekah la ktrg gelak...orang keliling meja pun join gelak sama..siap tepuk tangan...dah rasa cam retis plak dapat tepukan....hihi...rupanya tu cover cake je...bagus betul idea drg kan...kek nya cenonet je pun...apa pun mi enjoy sangat malam tu...


Sebelum tu ktrg makan 4 course dish dulu la, appetizer, small plate, large plate & dessert...kira last baru makan kek ni...walaupun sampai 4 dish tapi xdela banyak mana...fine cuisine kan...bila kat luar negara camni nak cari restoran halal tu limited...so kalau pergi tempat-tempat cmni ktrg request seafood dan no alcohol inside the food...siapa biasa travel atau stay diluar negara faham maksud mi..

Buat Encik Suami, terima kasih atas segalanya...dikala usia perkahwinan bakal mengjangkau 5 tahun bulan depan, macam-macam dah kita lalui bersama, susah senang bersama, biarpun orang hanya nampak kesenangan yang kita perolehi tapi banyak pengorbanan dan kesusahan yang kita dah lalui sebelum ni...semoga segala apa yang kita lalui sebelum ni jadikan perkahwinan kita lebih utuh hingga ke syurga hendaknya...usia perkahwinan kita masih terlalu muda orang kata...banyak lagi cabaran yang bakal kita tempuhi...semoga keimanan dalam hati terus kekalkan hubungan ini hingga akhir nyawa dan jannah sana...Insyaallah...


11 ulasan:

CikNaa berkata...

sweet tau mami sejak2 kt obesi..hehe. hepi befday dear!

Ibu Dilah berkata...

Happy birthday mami.. memang sweet 31 sgt ni.. hihi syoknya bila dpt berdating berdua dgn husband.. dilah pun dah lama tak dating berdua tau.. hihi

Nurul Hamimah berkata...

Wahhhh....seronok baca ceritaa Anis..happy belated birthday dik..semoga dipanjangkan usia....

achiek anis berkata...

Hihi..tq cikna..sementara husband tak busy cikna..masuk je summer nnt dia busy dah

achiek anis berkata...

Tq dilah..tu la susah nk dating nk tgl anak kan..kesian lebih..sesekali ok la

achiek anis berkata...

Kak mimah..rindu akak...lama tak dengar cerita akak..tq kak

veesakura berkata...

sporting btol staf restoran tu! best2! happy belated birthday Anis!

achiek anis berkata...

Tu la..tak sangka drg leh buat cmtu..tq vee

Chekgu Azrine berkata...

Happy belated birthday adik Mi..muda lagi baru msk 31...oh my...hahahahaha

Nooriah Abdullah berkata...

salam kenal dik
happy belated birthday dari kaknoor
masih muda lagi masih jauh perjalanan kehidupan perkahwinan
semoga berkekalan hendaknya hingga ke jannah ameeen

achiek anis berkata...

Salam perkenala kak noor...insyaallah terima kasih kak

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015