Musim Luruh Pertama di Vienna



Salam semua...
Selamat berhujung minggu...
Sekarang ni di Vienna tengah musim luruh...
Pertama kalinya dalam hidup kami 3 beranak rasa cuaca ni...
Mr hubby dah biasa travel ke luar negara so mungkin tah kali ke berapa dia rasa...
Paling untung kata hubby si kecik Kays la..kecik2 dah rasa semua ni...
Rezeki anak jugak agaknya kami berada disini sekarang ni...

Siapa sangka...perkara yang tak pernah terlintas di hati atau fikiran untuk alami semua ni...
Benarlah bila Allah mengkehendakinya maka jadilah ia..Kun Fa Ya Kun...Alhamdulillah...
Suatu pengalaman baru bagi kami sekeluarga...
Kebetulan hari kebangsaan Austria masa kami jalan2 ni...
So stp tahun 26 oktober cuti umum la kat sini...
Meh la layan gambar sempena cuti merdeka kami disini...


Bergembira dengan daun yang kekuningan...


Airis sekarang 3 tahun 6 bulan dan Kays 1 tahun 1 bulan...


Siap dapat kawan join sekali bergembira


Nakal kawannya main cabut2 topi ye


Gambar ni diambil dekat taman berdekatan 1st district...


Sini pulak sekitar 1 district


Kalau nak shopping barangan branded biasa memang dekat 1st district ni la


Kereta berkuda ni berhampiram muzium Sisi...


Lukisan bangunan2 di Austria


Bawah ni pulak sekitar Rathauz...tak jauh dari 1st district tu...


Sempena hari merdeka drg ni ada la buka booth utk orang ramai...lebih kepada booth kerja2 je..mcm polis, bomba, service heater etc


 
Sebelah Rathauz ni bangunan Parlimen Austria...hari tu kira open for public parlimennya...ktrg tak masuk pun sebab betangga bagai..leceh nk usung stroller gabak tu...so tgk dari luar jela...


Sempat lagi tu posing dalam tram...tram ni mcm lrt kt Malaysia tapi tram ni bergerak atas jln raya..kongsi jalan dengan kereta gitu...sape yang biasa ke Europe tahu la kan...


Oh ya..kalau korang nak tengok environment Vienna ni macam mana leh tengok cerita 99 cahaya langit di Eropa..cerita berkisahkan perkembangan Islam di Eropah...

Ok la sampai sini dulu...
Jumpa lagi next entry...

10.30 pm
Vienna, Austria




6 ulasan:

ieza ashaari berkata...

Stress bc entry ko. Bestnyaaaaa !

ameris berkata...

alahai... syoknya autumn..

achiek anis berkata...

Haha..asal plak stress wei..sabo2

achiek anis berkata...

Meh dtg cni kak...

CikNaa berkata...

cantiknya lahai.. untung mi tau! hihi

achiek anis berkata...

Ku doakan cikna dimurahkan rezeki utk rasa musim2 ni jgk suatu hari nnt

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015