Ritterfest in Jedenspeigen pada 15 Ogos 2015

Salam semua...
Seperti dijanjikan...
Arini takde buat apa so meh mi share sikit trip yang 1st mi join Malaysian kat Vienna ni pergi...
Ritterfest in Jedenspeigen...


Trip ni ktrg pergi masa 15 Ogos aritu...
Lebih kurang 3 minggu lepas ceritanya...
Dari Vienna ni lebih kurang sejam jugak la nak sampai..festival ni dekat perkampungan salah sorang local staff yang keje satu ofis dengan hubby mi...
So, rumah dia jadi transit sekejap la untuk ktrg rest n mandikan anak2...



Actually Ritterfest ni mcm acara tahunan dekat sini..berapa kali sekali tu mi tak pasti..macam festival lawan2 pedang dekat tv tu...yang naik kuda tu..drg pgl apa tah...heee..macam ala2 zaman robin hood tu...siap pakai custom masa lawan pedang berkuda tu... Ritterfest ni bukan dekat Jedenspiegen ni je..kawasan lain pun ada buat..tarikh lain2 la...


Masa ktrg pergi ni time summer...
Panas terik..berpeluh melekit habis badan..Kays siap mi tanggalkan baju sebab panas sangat...pastu boleh plak ada mat saleh ni berkenan kat Kays siap ajak laki dia plak tegur Kays tak berbaju..




Ikutkan ada video mi rakam acara lawan2 pedang tu..tapi tak dapat dikesan plak video nya...huhu


Selain lawan2 pedang ada juga la aktiviti lain macam memanah, peragaan custom, pembuatan pedang, jualan produk2 tempatan...ktrg kat cni tak lama...lebih kurang sejam lebih camtu je sebab panas sangat..Kays pun dah ngamuk2...Airis bahagia je dia sbb ramai melayan...sebelum balik tu sempat la jln2 tgk gerai jualan..dapat la cederamata tanda pernah datang ritterfest ni kan..

 
Dapat la mug ni seketoi...ole-ole dari  Ritterfest Jedenspeigen dengan penahan pedang ni...


Patutnya banyak lagi gambar yang menarik boleh ambil..tapi dah kalut dek Kays yang ngamuk berapa kerat jela yang boleh dicapturenya...sayangnya la hai video yang mi rakam tu tah ke mana perginya..huhu

Ok la sampai sini dulu..ada masa nanti mi share tempat2 lain plak ea..
Sekarang dah masuk autumn..tak sabar nak tunggu view yang lebih cantik untuk dikongsikan dengan korang...

Salam sayang dari mi diperantauan...




5.20 pm
Vienna, Austria.

6 ulasan:

mrs kayrul berkata...

Panas sgt ye anis...kami malaysia nie pun tengah musim jerebu...apa pun x nampak

Zila Mahadi berkata...

Kat sana kalau summer, lebih kurang malaysia jugak kah panasnya??

achiek anis berkata...

Tu 3 mgu lps... Skg dh sejuk bwh 17...huhu

achiek anis berkata...

Summer lg pns zila dr msia..suhu 30 lebih..huhu

CikNaa berkata...

ahaha kays sampai bukak baju..cekci!

achiek anis berkata...

Panas bebenor..tu yg buka bajunya...hee

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015