Kays Firdani Turns One







Alhamdulillah pada 19 September lepas cukuplah usia anak bujang mi tu setahun.
Lahirnya pada Hari Jumaat 19 September 2014...
Kalau nak tau kisah kelahiran anak bujang mi ni leh refer sini




So, disebabkan ayongnya dulu kami sambut majlis ulangtahun pertamanya so si adik pun haruslah sambut jugak...
Baru adil gitu kan...Cuma yang adik tak dapat la nak sambut sama-sama dengan opah kat kampung...
Dah berada diperantauan ni sambutannya pun sederhana aje la...tema pun carca merba...heee
Jadilah untuk kenangan buat si adik nanti...
Sedihnya takde gambo family yang proper yang sempat diambil...
Takpe la dik, nanti kita amek gambo lain ye...Insyaallah on your second birthday maybe...


Ni kira 1st time jugaklah mi and hubby jemput Malaysian kat Vienna ni datang rumah...
Kira house warming sekali la ni...
Alhamdulillah Malaysian sini sangat supportive n mesra...
Menu utama mami sediakan Laksa Utara...
Menu sampingan Malaysian lain yang bawak macam ketayap durian,sagu merah,popia pisang goreng,bingka pandan...
Kiranya makanan tradisional melayu la...
Selain tu mami sediakan jugak Kek Marble Cheese untuk birthday boy, congo bars, keropok ikan, spagethi oglio dan buah-buahan.
Air pun lambang Malaysian tau...Sirap laici...







Makanan melayu je banyak?
Senang ke dapat bahan?
Alhamdulillah ada sesetengah bahan boleh dapat di Asian Shop...
Macam serai, lengkuas, daun kesum semua tu boleh dapat kat sini...
Durian pun ada tapi yang frozen la..bukan fresh...

So, majlisnya bermula jam 3.00 petang...
Meriah dengan Malaysian yang datang...
Anak-anak pun seronok dapat berjumpa bila ada majlis2 macam ni...
Walaupun tak ramai tapi terasa suasana Malaysianya tu...

Alhamdulillah birthday boy pun behave je sebab ramai melayan...
Terima kasih pada semua yang terlibat dalam sambutan kecil-kecilan birthday Kays Firdani ni...
Banyak hadiah dia dapat..tapi dia bukan faham pun lagi..
Kakaknya lah yang excited lebih...



Dan Alhamdulillah jugak genap umurnya 1 tahun ni Kays Firdani dah boleh berjalan sendiri...
Awal sebulan dari kakaknya dulu...
Doa mami agar Kays mennjadi anak soleh dunia dan akhirat..
Dikurniakan kesihatan yang baik dan minda yang cerdas...
Moga Kays sentiasa berada dibawah rahmat Ilahi hendaknya...
Ameen.




6 ulasan:

Allene typicalmommy berkata...

happy belated besday kays....
duduk perantauan macam ni, memang kita dengan rakyat malaysia lain akan close kan... sapa lg kan...

achiek anis berkata...

Betul tu Allene..bila kt tmpt org ni kena gitu la..klu tak duk la ko sensorang...heee

mrs kayrul berkata...

Meriah nampak....rajin gak malaysian yg lain masak menu2 malaysia....nak cari bahan pun senang ye...patut la mami rajin kat sana

anez zamri berkata...

walau di perantauan tetap meriah ha besday iye..update lagi mami..sonok baca

achiek anis berkata...

Aah khai..drg mmg masak menu malaysia..represent malaysia gitu

achiek anis berkata...

Alhamdulillah kan..insyaallah..ada masa mami update lagi nanti

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015