Masanya hampir tiba...Goodbye Malaysia...Welcome Vienna...




Salam Syawal semua...
Takde mood lagi nak share pasal cerita raya...
Saat ini...jam didinding menunjukkan pukul 1.45 pagi...
Masih belum mampu melelapkan mata...
Tinggal lagi 2 hari untuk berada disamping insan2 tercinta...

Resahnya...risaunya...buatkan tido tak lena...
Makannya macam dah tak tentu hala...
Semalam baru settle pack barang untuk dibawa melalui kontena...
Dalam duk kata sikit tapi 114 kotak jugak keseluruhannya...

Tapi bukan semua barang mi sekeluarga je...
Ada jugak kiriman dari keluarga pegawai di Vienna...
Dari jam 10.45 pagi sampai 8.30 malam baru siap pack semua..
Pack barang ke luar negara bukan macam pack barang pindah umah biasa...
Semuanya kena wrap satu persatu...
Nak2 barang kaca...kicapnya...sos cilinya...minyaknya...pinggan mangkuknya...
Stock 3 tahun kekdahnya...sila la bayangkan sendiri ye..huhu
Barang elektrik pun ktrg bawa...nak jimat euro kekdahnya..
Maklum la rm kita makin susut nilainya...

Badan dah mula rasa lemah ni...
Dari start raya kelima sampai la ke hari ini..
Tak berhenti uruskan segala benda...
Beli barang dapurnya...beli keperluan anak2nya...
Bersihkan kuarters nya sebab esok dah nak kena serah...
Urusan banknya...huhu...penatnya...Allah saja yang tahu..
Tapi kesian lagi my hubby...sebab tiap2 mlm overnight struggle siapkan kerja..
sebelum handover task kena siapkan berbagai perkara...
Asthma attack tiap2 malam jadinya...
Hope hubby masih mampu bertahan...
2 hari je lagi...kalau hubby tak sihat...jenuhlah mi nnt...

Orang hanya nampak keseronokan...
Tetapi realitinya...Allah saja lah yang tahu...
Seriuously..memang penat tahap tak leh nak.cite...
Tapi itulah, bersusah dahulu...untuk kesenangan masa hadapan...
Migrate bukan macam nak pergi travel...
Banyak hal luar jangka perlu dilalui...

Tapi mi percaya..ada hikmah disebalik semua ni..
Allah dah aturkan segalanya...
Be positive...insyaallah i will enjoy it...
Walaupun dalam kepala duk teringat "ala....laguage tak siap kemas lagi...😂"

buat kawan2 blogger dan kenalan lain yang mengenali mi..
Mohon maaf dipinta andai ada salah silap ya..
Doakn urusan dan perjalanan kami nanti dipermudahkan olehNya...

Goodbye Malaysia...
Welcome Vienna...

30 Julai 2015
2.10pagi

10 ulasan:

mas saari berkata...

betul tu anis, bukan mudah nak urus semuanya.. byk benda nak fikir
harap anis selamat tiba di Vienna..

Sarah Hanim Haji Abdul Majid berkata...

Takpe anis..
Awal-awal memang camtu..
Nak prepare barang, nak kenang tinggalkan kawan-kawan & family di Malaysia..
Lama-lama nanti dah terbiasa..
Alah bisa tegal biasa kann..
Hope anis selamat tiba di sana..

e k i n ♥ y u s r i berkata...

selamat jalan anis
semoga semuanya dipermudahkan

mrs kayrul berkata...

Selamat tinggal anis...sedihnya..kita bukan berpisah dlm malaysia tp berpusah berbatu2...jaga diri kat sana...kuatkan semangat...kami ada utk luahkan perasan...

Selalu la update citer kat sana ye

LaLa LaTiF berkata...

anis...sebak pulak aku baca..
hati2 kat negara org..
kuatkan semangat..
huwaaaa...sedih aku weh...

Chekgu Azrine berkata...

semoga selamat perjalanan mi kat sana ye..
akk pasti ada hikmah atas segala kepayahan sis dan hubs..

semoga segalanya dipermudahkan...

nanti update la cerita suasana cuaca kat vienna ye

Mila Hilas berkata...

wah nak berhijrah jauh ye..hubby dpt tugasan duk obesea ye? semoga lancar semuanya ye

SweetLikeWhat berkata...

nis jaga diri eh..semoga dpermudahkan semua

Allene typicalmommy berkata...

bukan senang nak pindah wei... rindu ko dah ni anis...
semoga semuanya baik2 saje...

nadiah hanum berkata...

All the best anis...semoga dipermudahkan semua urusan...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015