Family Day Geng Blogger Supermom & Baby Part 2 : BBQ & Birthday Celebration



Salam semua..
Bertemu lagi kita..
Moh ler kita sambung entry Family Day Gojes ye..
Part 1 baca sini ye...kot la ada yang ketinggalan...

Ok lepas je port luck tu..
Semua dah balik bilik bersiap semua kul 8 ada BBQ & Birthday celebration plak
Menu utama malam BBQ tu adalah kambing bakor...
Ayam bako pun ada dengan nasi goreng cina kot..pastu ada fries n buah..lupa la plak menunya...belasah jela..haha
Paling win kambing bako la...sedap hingga menjilat pinggan...
Nasib baik si Kays sedap mentido dalam SSC..
Boleh la mami menikmati hidangan kambing tu secukupnya...
Kalau tak nak makan pun macam tercekik..
Maceh ye adik sebab tido time mami nak makan..haha

Lepas je makan BBQ baru la start Bitrhday celebration..
Sume nya buat cepat2 sebab dah dekat 9.30 malam..
Budak-budak pun ada yang dah buat perangai..
Dah mengantok kan sebab letih mandi kolam...

Maka berkumpul la mak2 dengan anak2 yang sambut birthday..
Laki daku je bapa tunggal berdiri depan tu dukung anak..


Sebabnya daku kan dah kendong si Kays..
So, abah la kena take part...
Yang sambut malam tu Airis anak mi... Afiq anak Cikna...Harris anak Allene...Airell anak Ros Anis...
Husna anak Erina...Cik Bunga Dahlia anak Leenda and Afryna anak Eira tauke Dolceryna Cafe Boutique.
Semuanya 7 orang...3 lelaki 4 perempuan...eh dah macam anak Nabi plak jumlahnya...


Ada 3 jenis kek malam tu..
2 sponsor by mi la..sebiji lagi sponsor by mama Husna..Erina..




Part paling best masa nak tiup lilin...
Airis moody sebab jauh nak tiup..
Sudahnya boy yang win dapat tiup...


Siap berebut pisau ha anak Cikna n Ros Anis..nak potong kek..
Disebabkan semua nak tiup lilin maka berulang kali la laki si Rara duk hidupkan apililin...
Kelakor plak tengoknya..padam hidup padam hidup lilinnya..
Budak2 kan..meriah la gitu...
Dah la sebelum tu daku kena cepuk dengan anak Cikna, si Afiq sebab kacau kek robocar poli dia la kononnya..
Aduyai...kelako tau tak abg afiq oi...
Mami nak letak lilin jela..kan abg afiq nak tiup jugak...heee

Lepas dah potong n tiup lilin baru baca doa..
Pun boleh...laki Anez yang bacakan..
Sebak pun ada sebab didoakan sekali semoga sillaturrahim ni berkekalan hingga akhir hayat...
Insyaallah...ameen..

Lepas tu baru la sesi tukor2 hadiah sesama mak gojes..
Hadiah birthday anak2..n godies birthday...
Acara cabutan bertuah pun ada..
Ada hadiah sponsor..eh macam2 la...moga murah la rezeki semua yang terlibat...


Malam tu mi dapat no.11 mulanya...tapi tu hadiah sendiri plak..
So tukar plak no lain dapat no.12..
Hadiahnya daripada Sue Haida..Designer yang make over blog mi ni..
Dia bagi Kanvas Bunga Pink...Cantik hokay...lupa plak nak snap gambo...agagaga...

Tabik Spring la malam tu kat Umie..
Dengan anak keciknya 2 orang leh lagi handle program..
Maceh byk2 la ye pada orang2 kuat family day GBSB ni..
Cikna, Leenda, Umie & Kak Amy...



Dah settle semua laju2 balik bilik..
Sebabnya masing2 dah penat..
Tapi si Airis nan hado penatnya...leh sibuk buka hadiah plak dia..
Happy la Airis malam tu..
Bawak balik penuh satu beg besor hadiah..
Maceh ye aunt2 semua yang bagi hadiah birthday kat Airis..
Semoga Aunt2 semua terus dimurahkan rezeki..
Malam tu tido peluk hadiah la anak dara mi tu...

Ok la...sampai sini dulu..
Ada lagi tau...kita sambung cite kat part 3 plak nanti...


7 ulasan:

CikNaa berkata...

rindu..serindu-rindunya..hehe

achiek anis berkata...

namun apa daya...orang tak sudi...eh...haha

umie shahidah berkata...

Semoga ikatan persahabatan kita trus kekal smpi bile2

♥ ROS ♥ berkata...

bestnyer... moga next dptla ros join... ♡

aizu's life berkata...

bestnyaa... kambing! ohhh

IBU PUSPITA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

May berkata...

Happy Birthday to the celebrant there!

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015