Family Day Geng Blogger Supermom & Baby Part I

Salam semua...
Orang lain dah hampir seminggu update pasal Gojes Family Day ni..
Mi baru terkedek-kedek nak update...
Ampun la...surirumah beranak kecil 2 orang memang susah nak update sekarang...

Ok la..meh mi share cite pasal GBSB Family Day ni..
Event GBSB Family Day ni berlangsung pada 16 & 17 Mei 2015 lepas..
Venue pilihan adalah Singgah Santai Resort, Hulu Langat, Selangor..
Seramai 24 family yang menjoinkan diri..
21 family stay satu malam dan 3 lagi family walk in je...

Sponsor By Kak Amy

1st time la katakan GBSB wat family day ni..
Ikutkan ramai lagi family nak join
Tapi last minit ada halangan yang menggagalkan drg join..
takpe2...tahun depan takde halangan leh join..
Tapi mi maybe tak join la...
Daku dah diperantauan tahun depan...sob sob sob...

Sabtu 16 Mei 2015 tu lepas subuh mi settle kan Kek Sponsor untuk anak2 gojes..
Sambut birthday ramai2...Salah sorang ofkos la intan payung mi sorang tu, Airis.
Kek yang untuk Boy mi dah siapkan malam sebelum tu..

Chocolate Moist Cake With Robocorpoli Edible Image

Tinggal kek untuk Girl je settlekan pagi tu..
Itu lah jela yang mampu surirumah ni sponsor..

Snow Cheese Cupcake Dress

#Bajetketat kekdahnya...ngeee
Baju bajan semua mi dah settlekan malam sebelum tu siap2..

Dalam pukul 12 ktrg gerak dari rumah..
Dari Putrajaya ke Langat tu takde la jauh mana pun..
Kalau tak jem 30 minit dah sampai..
Sebelum sampai SS ktrg singgah Pizza Hut dulu lunch..
Sampai kat SS lebih kurang pukul 2..

Mi amek bilik standard je..
RM80 per nite...Nun diatas bukit letaknya..
Berjiran dengan Mommy Allene n Mak Dyatie..
Sementara tunggu sesi port luck jam 5 petang tu sempat la berjemah dgn drg..
Lagipun dah memang kenal dari alam maya ke alam realiti..
Macam-macam la dijemahkan...
Nak ajak orang lain jemah bilik jauh2...ngee

Kengkonon nak bagi anak mandi kolam sementara tunggu port luck
Tapi hujan la plak...
So, ketiduran la anak bujang n abahnya sementara tgu tu..
Mami n Ayong Airis lepak jemah kat luar ngan jiran2...ngee

Masa port luck lepas asar lebih kurang
Hujan still renyai2..

Ngendeng Abah nak mandi

Mula-mula xmo bagi anak dara tu mandi..
Takut demam...tapi sudahnya kesian plak duk nengok je kwn2 mandi
Bagi jugak la dia mandi...sonok bukan main la wei...
Padahal every wekeend abah bawak pergi mandi pool..
Budak-budak kan...pantang nampak air..

Happy la dah dapat masuk kolam

Baru muka ada senyum

Bestfren dengan anak jiran, Mak Yatie

Credit Pic to Yatie

Sementara budak2 mandi kolam
Geng Gojes apa lagi sibuk menjemah la
Sambil2 habiskan makanan...eh...haha
Geng apak2 layan anak mandi kolam..
Tapi ada jugak mak Gojes yang join sama mandi kolam,
Macam Kak Amy, Allene & Umie..



Antara Menu Port luck..sori la kualiti gambo kurang memuaskan...tangan gegor


Acara wajib...ngeee

Makanan memang banyak...tapi banyak jugak yang mi belum boleh makan..
Takut angin ke anak nanti..
So, mampu tengok jela kuih koci, talam ubi yang zihan bawak tu...
Kuah kacang ciknad pun rasa sikit je..
Tapi sume makanan best....mihun mak mimi paling laku hari tu..jap je sold out..haha
Hujan kan...mandi pool plak..sume lapo...hehe

Dalam 6.45 camtu masuk bilik
Siap2 sebab nak BBQ plak malamnya..
Ok la...nanti mi sambung lagi cite bab BBQ & Birthday celebration ek..
Kan nak berpart2 entrynya...
Jangan marah ar....

Nak baca entry geng gojes yang lain, sila klik link dibawah ya :


☻Allene
http://www.mommylin.com/2015/05/gbsb-gojes-mommy-bersuka-ria.html

☻Asleenda
Part 1- http://asleenda.blogspot.com/2015/05/gbsb-family-day-2015.html
Part 2- http://asleenda.blogspot.com/2015/05/gbsb-family-day-pot-luck-bbq-part-2.html
Part 3- http://asleenda.blogspot.com/2015/05/gbsb-family-day-aktiviti-malam-bbq-part.html

☻Umi Pingu
Part 1- http://dunialesungpipitumie.blogspot.com/2015/05/familyday-gojesblogger-hari-yg-ditunggu.html
Part 2- http://dunialesungpipitumie.blogspot.com/2015/05/familyday-gojesblogger-malam-yg-meriah.html
Part 3- http://dunialesungpipitumie.blogspot.com/2015/05/family-day-gojesblogger-family-photo.html

☻Anez
Part 1- http://sweetlikewhat.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-hari-pertama.html
Part 2- http://sweetlikewhat.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-malam-bbq-besday-party.html
Part 3- http://sweetlikewhat.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-2015-hari-terakhir.html

☻Safura
http://www.safurara.com/2015/05/review-gojes-blogger-supermom-and-baby.html

☻Myzatul
http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2015/05/family-day-pertama-geng-blogger.html

☻DYatie
Part 1: http://www.dyatie.com/2015/05/gbsb-family-day-2015.html
Part 2: http://www.dyatie.com/2015/05/ceritera-hari-keluarga-gbsb-2015.html

☻Ciknaa
Part 1- http://wifewillbe.blogspot.com/2015/05/family-day-gbsb-part-1.html
Part 2- http://wifewillbe.blogspot.com/2015/05/family-day-gbsb-part-2.html
Part 3- http://wifewillbe.blogspot.com/2015/05/family-day-gbsb-part-3.html

☻Aznor
Part 1- http://kesahceriterachenta.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-blogger-supermom-and.html
Part 2- http://kesahceriterachenta.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-blogger-supermom-and_20.html

☻Hafizah
http://fizmi.blogspot.com/2015/05/gbsb-family-day-2015.html

☻Eira Zainal
http://aienadhira.blogspot.com/2015/05/family-day-gbsb-teaser.html

☻Kayrul 
http://sedetikilham.blogspot.com/2015/05/teaser-family-day-gojes-blogger.html

☻Syamimi
http://cikpuanmimi.blogspot.com/2015/05/family-day-gojes-2015.html?




11 ulasan:

CikNaa berkata...

eh cantik la make over baru blog ni..

achiek anis berkata...

eh2...hijrah cikna....kot lebih rajin mengupdate...ngee

nadiah hanum berkata...

Syok pulak imbau kenangan familyday baca entry achiek anis ni...

achiek anis berkata...

hehe...memori itu sgt penting kan...

umie shahidah berkata...

Woahhh.. Wajah baru... Cantek lah...

SweetLikeWhat berkata...

lawa oii baju blog haha lain plak aku komen..

wei jaga diri tau di perantauan nanti k

achiek anis berkata...

cess...komen wajah blog plak...haha

achiek anis berkata...

ni lagi sorang...penat aku taip..komen lain plak...haha...insyaallah...doakan daku ye

safurara berkata...

rendduuunya wehhhhh~~~

achiek anis berkata...

ko rindu apa ra...aku rindu pavlova ko ni....haha

IBU PUSPITA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015