Gathering Geng Blogger Gojes Supermom & Baby 2015

Salam semua...
Lama tak berupdate terus update pasal geng Gojes ek..
Daku jarang a join gathering2 ni sebab kesibukan hubby..
Ni kira kali ke2 mi dapat join gathering gojes ni...
Sebelum ni pernah join masa Birthday Rainbow Party Bash...

Dari alam maya ke dunia sebenar perhubungan tu berlangsung..
Terima kasih la pada admin Cikna & Leenda sebab terima daku dalam group ni..
Terima kasih jugak pada orang yang bawa daku masuk gojes ni... Umie a.k.a Puan Pingu
Kalau tidak takde la daku merasa nak gathering2 camni..
Nak plak blogger suam2 kuku cam mi ni...huhu

Gathering kali ni buat dekat Taman Layang-Layang, Kepong Sabtu lepas 14 Mac 2015.
Sanggup ko dari Putrajaya ke sana..
Subuh2 dah bangunkan si kecik berdua tu bersiap...hehe
Event kul 9 kul 8.30 pg ktrg gerak..
Jalan tak jem kul 9.30 dh sampai sana..
Antara orang terawal sampai la lepas Khairul , Mimi  & Leenda...

Siap ada team Horlick Coklat datang minta posing untuk IG drg


Kali ni 12 keluarga yang join..
Anak-anak sebaya lebih kurang je umur..
Memang happening habis la drg main..
Kaya tauke bubble hari tu..hehe


Credit pic Khairul

Credit pic Khairul


Yang mak-mak plak sibuk menjemah sampai lupa jemput laki makan..
Yang laki masing duk berdiri je dari awal sampai a habis event sambil layan anak-anak..
Yang mak-mak duk jemah..makan...berniaga...ha macam-macam la..


Makanan yang di Port Luck kan..nampak tak sebakul Pavlova Rara tu

Sesi menjamah makanan bermula

Salah seorang Admin Gojes : Cikna

Anak Cikna duk ngendeng bihun my Hubby...heeee

Daku la orang pertama ngap Pavlova Rara...heeee



Cikna dengan Sambal Hitam Pahangnya...
Kak Amy dengan lasagnanya...
Allene dengan ayam pandan & pin comel tudungnya...
Paling win meniaga Rara la..selain nak bagi tester Pavlovarara tu kemain mcm2 brg dagangan dia ada...hehe...Instant Shawl...Baju & Seluar budak RM5 la...
Yang lain Mimi tu tauke Pillow gebu gebas...kain cotton pun dia jual jugak...heee
Myzatul plak tauke shaklee...
Ros Anis pun jual instant shawl dn macam2 lagi..
Leenda pun jual kain cotton.
Yantie pu tauke shaklee , istant shawl, pekasam daging....
Rasanya tinggal Khairul je belum jual pape..meh la join berbusiness Khairul...heeee

Hari kejadian daku bawak kek coklat lapis cheese je..
Yang tu je yg daku mampu pk yg cepat le buat sambil siapkan tempahan tart dari drg...
Nutell Tart Crust Biskut ada...crust Oreo pun ada... crust butter pun ada...

Kek Coklat Lapis Cheese

Nutella Tart Crust Biskut

Nutella Tart Crust Oreo

Nutella Tart Crust Butter
Punya la happening sampai team Horlick Coklat tertarik dengan group ni..
Tu yang ada gambo posing ngan prop drg tu...heeee
Memang sesuai sangat la kan..baru ceria gitu..
Rasa macam tak cukup je masa menjemah sana sini..baik mak baik bapak2...
Cuaca pun alhamdulillah baik..
Anak-anak pun ok je main..cuma anak daku je Ratu Menangis hari kejadian..
Rebut mainan nangis..Orang amek mainan dia nangis..haha...
Macam-macam peel dia si kakak ni...tapi puas la dia main hari tu...
Dah seminggu sekali je keluar rumah sejak maknya ni jadi surirumah...hehe

Dah puas main bubble pau abah dia sewa skuter plak...adeh
Apa pun terima kasih sesangat la kat my hubby sebab sudi layan kehendak bini nak pegi gathering ni...love u deep2 in my heart la sayang....heeeee
Kalau nak pergi bertiga drive jauh2 ni memang tak sampai la..
Thumb up la untuk Myzatul sebab leh handle 2 anak kecik dtg sendiri je sbb hubby dia keje..
Kalu mi mmg tak sampai la..

Ok la mcm panjang plak entry ni kan..
mcm banyak lagi tak cite..
tapi cukup2 la gambar menceritakan segalannya...heee
terima kasih pada yang sudi order tart daripada Anis Choc N Cheese
Kalau terlebih terkurang daku minta maaf ye...
Sama-sama support business kengkawan dalam group katanya...
Semua makanan sedap2...kalau ada yang berkenan leh roger2 drg ek...

Ok la...harap2 pasni rajin la mood daku nak menaip selalu....


9 ulasan:

nadiah hanum berkata...

Bahagia sungguh gathering tu yer...sadisss ciknad tak dapat join...huhu...bertambah sadisss nengok menu2 potluck korang...

achiek anis berkata...

Xpr ciknad...next time ea...wajib join nnt

Putri berkata...

Happening nya
sesekali dpt face2face dgn teman alam maya memang seronok..

DYatie ABakar berkata...

Jom usulkan lagi gathering ni. Hahaha. Seronok jumpa korg semua. :)

mrs kayrul berkata...

tak mampu nak niaga la achiek anis...kita bz keja...balik pun kekadang malam..klu meniaga mampu x tido la...kita rajin beli barang niaga kawan2 jer..hehehe

MimahAjil berkata...

besnye korang......happening abes...Anis.............besnye nutella cheese tu...........

safurara berkata...

Anisss.ko tau x aku berebut dgn laki aku tart.nt nk order lg.hahaha

Allene typicalmommy berkata...

anis.. nnt nak pinjam pic tuk review choc mu nis.. ihihih aku tangkap tak berseni...

CikNaa berkata...

air tangan MI memang best..eh nanti join family day Gojes plak eh..

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015