Tanda-tanda Hendak Bersalin


Salam semua..
Memandangkan adik baby masih syok duk dalam so arini mi nak share pasal tanda-tanda hendak bersalin...
Due adik baby adalah esok hari...
Tapi kebanyakan tanda belum lagi menonjolkan diri...
Seram mami bila fikirkan bakal di induce kalau adik baby masih tak keluar2 lagi dalam seminggu ni...

Cmne nak tau tanda-tanda yang kita dah ready urk bersalin?
Meh baca meh...

Antara tanda-tandanya :

1. Sakit teruk pada bahagian bawah tu...rasa mcm baby dah nak kuar...
2. Ada lelehan lendir coklat + darah sikit atau banyak
3. Pecah Air Ketuban
4. Sakit perut yang melampau
5. Kontraksi yang kerap
6. Kerap buang air kecil dan air besar
7. Sakit belakang
8. Bukaan serviks...yang ni leh tau bila doc buat VE la...

Sumber : www.babycenter.com.my & portal.alamhamil.com

So, setakat ni yang mi dah rasa yang 6 & 7 je...
Yang lain belum lagi...
Adik baby oh adik baby...sila la cepat2 keluar ye..
Mami , abah dan kakak Airis dah tak sabar nak jumpa adik baby ni...

Kepada kawan2 yang singgah baca blog daku ni doakan urusan kelahiran adik baby dipermudahkan ye...
so, dikesempatan ni mi nak mohon ampun maaf andai selama perkenalan dan celoteh mi ada yang buat mana2 tersinggung atau terguris satu...Halalkan semuanya ye...
Semoga bertemu lagi dalam next entry dengan harapan adik baby dah lahir masa tu...ngeee

8 ulasan:

Mila Hilas berkata...

sy plak rsa x sbr.nt update ye ble dh keluar bb tu hehe

achiek anis berkata...

insyaallah dah bersalin nnt mi update eh...nervous u...huhu

Allene berkata...

in shaa allah.. semuanya selamat....

entry terkini...progress diet

Azziah Nawawi berkata...

saya pun sama, duk tunggu tanda. sakit kat bawah tu lama dah, tapi takda apa2 pun. sakit pinggang kejap2 je, pastu hilang. debar oih debar..
moga2 selamat lah ye

ameris berkata...

tak lama dah tu.... insyaallah semuanya selamat.

Kakzakie berkata...

Ye.. doa kakak moga semuanya selamat dan dipermudahkan
Insya-Allah dah deliver jgn lupa N3nya - nak tengok baby:)

mynameismy berkata...

huuuu.. dulu 1st pregnancy camne? moge dipermudahkan anis...
My dulu mase dhia xturun tanda pun.. serah diri kat hosp kena induce br bukak jalan huhu.. dhia syok duk dlm perut hehe..

hrp2 kali ni adik baby kuar la sblm dipaksa kuar hehe..

Putri berkata...

insyaAllah semuanys berjalan lancar
dua kali preggy..dua kali jugak tanda yg sama..turun lendir coklat dan kontraksi manja2

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015