2nd Pregnancy : Ngidam Nak Makan Kimchi plak


Salam 6 ramadhan semua...
Sekejap je dah masuk seminggu berpuasa kan...
Arini saje nak share pasal kes ngidam kimchi..
Korang tau tak Kimchi tu apa?

Ala yang orang Korea , Jepun selalu makan tu..
Kalau layan cerita Korea ke Jepun ke mesti perasan drg selalu wat sayur ni..
Sayur kobis yang dijerukkan tu...
Kobis putih cm gambo bawah ni...

Sumber
Tapi ada la campuran lain lagi...
Resepi jangan tanya daku ek..
Sebab daku pun beli yang siap jual...
Yang pasti Halal...Sebab orang Islam yang buat...
Daku beli kat jualan Puspanita bawah ofis NRE sebelah ni je...
Agen yang jual...
Tapi sebelum tu daku selalu dah usha kat FB Shapinkheart ni...
Owner yang buat kimchi ni...Kak Siti Hajar Ahmat namanya...
Kalau nak tau lebih lanjut pasal kimchi ni leh terjah Blog http://www.shapinkheart.com.my




Memang lepas la ngidam mak buyung ni..
Memang kena dengan selera tekak daku ni..
Kemain kan adik baby ngidam makanan Korea gitu...
Biasa kalau makan kat restoran biasanya yang tak pedas..
Tapi yang akak ni buat rasa pedas sikit...
Tapi still sedap...
Berbuka semalam daku ratah gitu je...
Pagi tadi plak sahur daku wat goreng dengan telur dadar...yummmyyy sungguh...




Kalau korang tau macam2 resepi leh wat guna kimchi ni...
Sila la terjah blog Shapinkheart tu kalau nak tengok resepi buat kimchi..
Nak tau kimchi leh masak apa pun ada kat blog akak tu....
Tapi lain orang lain citarasa kan...
Daku suka je rasa kimchi ni masam2 pedas gitu.....
Kalau korang nak rasa leh contact akak Siti Hajar tu ek....




12 ulasan:

Putri berkata...

Dh nk msk yg ke2..tahniah

achiek anis berkata...

Alhamdulillah...tq sis....2 bulan je lg...insyaallah...:)

Z@i Z@mR33 berkata...

adik baby nti kuar cam korea2 la nmpknya sbb dok ngidam mskn korea...hihihihi

achiek anis berkata...

kih kih kih....cmne nk rupa korea klu mak paknya keturunan mamak sis....ngeeee

umie shahidah berkata...

xpnh daku ngidam yg mcm2..hahaha... ni tgk ngidam kimchi.. nasib ade jual..klu x.. ntah cmne laaaa...

ieza ashaari berkata...

huhu. xpnh tau pun psl kimchi segala ni. nasib baik xngidam bukan2 msa ngandung darwish. huhu.

Chekgu Azrine berkata...

Fuhhh..dasat mengidam mknn korea..haha..sat g kua esk putih melepak cm korean...sure homei..homei

eynda berkata...

Nasib baik dapat jugak kimchi kan... akak dulu2 peknen ngidam minyak wangi tapi cecairnyer mesti kaler pink! Nasib baik jumpa... bau dia pun kena betul2 dapat yg ngidam huhu...

achiek anis berkata...

haha...kimchi senang cari...kat restoran jepun or korea berlambak umie....ngeee...ni saje nk test yg org melayu buat

achiek anis berkata...

ieza ni laki daku la ni yg ngajor daku mkn makanan korea bagai ni...kan dah termengidam

achiek anis berkata...

haha...nak putih lepak celah mana kak klu mak paknya kulit ala2 mamak gitu...kih kih kih

achiek anis berkata...

hehe...lg pelik kak...seb baik jumpa ek...kimchi ni nasib baik senang cari....ngeeee

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015