Restoran Tasik Idaman, Dengkil, Selangor


Salam semua...
Alhamdulillah arini menerima rezeki berganda..
Dari segi pekerjaan dan perniagaan..
Alhamdulillah dengan rezeki kurniaan Allah s.w.t.
Terima Kasih Ya Allah..
Semoga kurniaan ini tidak mengkaburkan mataku dan hatiku daripada mengingatiMu...Insyaallah...
Moga daku terus istiqamah dalam kedua-kedua pekerjaan yang daku lakukan sekarang...

Alhamdulillah sedikit rezeki daripada perniagaan dapat dikongsikan bersama keluarga tercinta...
Lebih berkat hasilnya bila dikongsikan bersama ibu bapa terutamanya kan...Alhamdulillah...
Jadinya malam tadi terjah la kami ke Restoran Tasik Idaman..
Hasil jualan pertama dari perniagaan kecil-kecilan mi dan hubby usahakan sekarang.....

Sumber : FB tasikidaman

Dari Putrajaya ni xde la jauh...
Dalam 15 minit je dah sampai...
Tapi laluan ke sana agak terpencil...
Seram jugak la laluan yang gelap gelita dikelilingi hutan kiri kanan tu..

Tapi sebelum pergi tu mi dah minta hubby book siap2...
Senang sampai2 dah terus boleh makan..
Daku ni bukan jenis penyabo sangat kalau bab2 makan ni nak tunggu lama-lama...ngeee
Lagipun bawak mak mertua dengan adik2 sekali kan...
So, kena ada fast action untuk mengelakkan kejadian bengang menunggu makanan tiba..haha

Ibu Mertuaku dan Adik2 Hubby

Kami order makanan ikut menu yang terpapar dekat blog Tasik Idaman..
Menu D kalau tak silap...
Cuma sotong celup tepung diganti dengan Udang celup tepung...
Ikan pun korang boleh pilih....dekat menu memang mention ikan siakap kan..
Tapi ada pilihan ikan lain lagi macam talapia, kembung, pari...
Masakan pun korang boleh pilih nak stim ke, bakar ke, 3 rasa ke, masak pedas ke, masak lemon ke....
Mak mertua mi requset nak makan siakap 3 rasa...

Siakap 3 Rasa
Masakan siakap ni sedap...ranggup dan 3 rasa gitu..
Tomyam je kureng memenuhi citarasa ktrg sebab manis...
Kalau yang suka manis sesuai la kot..
Tapi ktrg prefer tomyam yang masam2 sikit.....
Lain tekak lain citarasa ye dok....


Udang celup tepung kalau drg guna tepung yang berempah sikit confirm sedap...
Ni sugesstion mi je...tak suka takpe...haha
Sebab Udang celup tepung ni biasa2 je..
Kailan ikan masin sedap...habis hubby mi kerjakan...ngeee


Kailan Ikan Masin + Udang Celup Tepung

Tengah sedap2 makan si kecik ni ngamuk plak...
Sebabnya termakan nasi berkuah tomyam abahnya...pedas la tu..
Langsung takmo makan...aptb ko kan dik...
Jenuh nak berdukung je plak...

 
Dah settle makan baru leh amek pic sekitar restoran...


 Laluan Ke Restoran terapung




Ada satu tempat yang agak romantik restoran ni sediakan..
Kalau nak celebrate anniversary sesuai sangat la ni..
Tapi tinggi tempatnya...mi cm seram2 je kalau tempat tinggi ni..hehe
Tapi cantik sebab di hias curtain sekali...
Ala-ala romantik gitu..
Mengadap tasik ngan cahaya-cahaya lampu...
Dengan angin sepoi2 bahasa..
Cewaaahhh...jiwang sangat...haha...phewwww....



Ok..kalau ada sape2 teringin nak poie ni ada alamatnya ye..
Jangan terkejut plak..
Jalan ke sini memang seram dan sunyi..
Jangan terlajak simpang plak tau..
Sebab gelap..papan tandanya kurang jelas...

Tasik Idaman Sutera Sdn Bhd
44A, Jalan Idaman 84/89
Batu 26, Jalan Jenderam
43800 Dengkil
Selangor Darul Ehsan
 012 333 7963

6 ulasan:

Allene berkata...

mkan je keje ko yek... huh... terus perut berbunyi da... lalalalal~~~

achiek anis berkata...

haha...rezeki mkn kekdahnya...alhamdulillah...burrrpppp...agagagaa

yuyuy akley berkata...

tu la jalan saya hari2 pergi balik keje hihi.. gelap gulita.. balik pulak 8malam.. kadang2 11malam pun lalu jugak.. kalo lampu merah malam2 xde org mmg xdenye nk tunggu hahahha.. neway sedapkan makan situ

achiek anis berkata...

kan..mmg seram jalannya...klu kereta breakdown alamat menangis la kat ctu..hehe...aah boleh tahan...:)

cam studio berkata...

Saya dah selalu lalu ctu pling mlm kul 10... elek je.. sentiase baca bismillahillazi layathuruma asmihi syaiun fil arthi wala fissamaa i wahuwassmiul aliim.. antu xbrani kaco..

cam studio berkata...

Saya dah selalu lalu ctu pling mlm kul 10... elek je.. sentiase baca bismillahillazi layathuruma asmihi syaiun fil arthi wala fissamaa i wahuwassmiul aliim.. antu xbrani kaco..

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015