Ole-Ole Bali Solaris, Mont Kiara


Entry kedua hari ni...muahahaha...
Bila tak banyak keje gini la jadinya...
Wekeend lepas daku dapat rezeki terpijak gitu...
Terpijak la sangat kan...
Sebab takde angin takde ribut my aunt ajak celebrate besday my unle yang mi panggil pokcik...

Asalnya nak singgah rumah my aunt amek paste strawberry je...
Untuk resepi baru Anis Cheesecake...tunggu ye kemunculan perisa baru ni...ngeeee
Tapi tetiba aunt whassup cakap busy tak? nak cepat balik tak?
Rupanya nak ngajak celebrate besday pokcik mi...hehe
Tanya location katanya di Mont Kiara...
Amboi kemain kan...suprise besday tempat2 gitu..
Tersipu-sipu pokcik mi dibuatnya...hehe
Malu nak potong kek katanya dah tua-tua...hehe

Ktrg gerak kesana lepas maghrib...
Hujan renyai2 gitu menyambut kedatangan ktrg...


Menu

Air yang menarik

Amek Order ye Aunt

Menunya ofkos la ke arah keBalian gitu..
Disebabkan daku ngan hubby 1st time datang so pilihan menu ikut suggestion my aunt je..
Drg dah biasa ke sini...
Sementara tunggu makanan dihidangkan main snap2 gambo la dulu kan...

Birthday Boy yang Baju putih tu yea

Our Small Family

My Naughty Cousin
Pintu Utama


Service kat cni memang tip top...cepat dan cekap...
Sekejap je makanan dah sampai...
Menu yang dipilih Trio Bali...
Portion untuk 2 orang makan...
Memang mengenyangkan....

Trio Bali
Nampak macam sikit..
Tapi bila dah makan memang cukup mengenyangkan untuk perut macam mi la..
Orang lain mi taktau...ngeeee
Trio Bali ni memang highly recommeded...memang sedap...
Sambalnya ada 3 jenis...cuma agak pedas...
Harga memang tak dipaparkan dekat menu...
So, daku taktau satu set ni berapa ye..
Orang belanja daku makan aje...hahaha


Hazelnut Milk With Espresso


Dah settle makan baru acara potong kek..
Malu2 pokcik mi nak tiup lilin ngan potong kek...
Siap suh simpan kek...malu katanya...
Tapi kena paksa jugak dek my aunt...hahaha
Kek homemade by my aunt...1 jam je buat n siap...mentang2 tauke kek kan...
Gambo kek tak dapat nak snap sebab bateri hp daku kong..
Time ni la nak habis kan...sabotaj betul...

Last but not least our family pic just for besday boy....
Selamat Ulangtahun kelahiran yang ke - 40-an pokcik....
Semoga Allah sentiasa merahmati dan memurahkan rezeki pokcik sekeluarga..



Total lost of the day



Setahun sekali boleh la...
Kalau tiap2 bulan gini bakrupsi oi...hahaha

So, kalau korang nak merasa masakan Bali dengan suasana romantik leh la terjah Ole-Ole Bali ni..
Ni alamatnya ya..highly recommended....

Ole-Ole Bali
Jalan Solaris, Solaris Mont Kiara, 
50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
+60 3-6204 9688

3 ulasan:

Umi Qi berkata...

Wahhhhh heaven yer celebrate di Ole-ole bali....kerlassssssssss betul tempatnya....wauuuuu mata Umi Qi x kelip2 tgk mami airis sebenarnya...cantik arrrrrrr tauke cheesecake leleh....hehe...umi Qi doakan ye utk mami airis...murah rezeki berniaga.

achiek anis berkata...

hehe....maceh Umi Qi...Insyaallah....tapi Umi Qi lagi cantikkkkkk....Umi Qi sebiji muka dan gaya sama cm kawan mi tau...Putih2 gebu gitu...semoga Umi Qi pun succes dalam apa jua bidang diceburi ya...

Papa-NtiQ berkata...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015