Mood Berblog Kelaut Bila Anak Demam


Salam 26 Zulkaedah semua..
Fuh...fuh...macam dah berhabuk dah blog ni..
Tinggal nak dipenuhi sawang je lagi...ngeee

Mood mengupdate dah kelaut sekarang...
Ditambah plak kesihatan Airis yang tak berapa ok minggu lepas..
Airis demam, selesema dan batuk.. 
Actually dah lama Airis tak demam , batuk & selesema...

Spoging dengan Air Asam Jawa

Mula 25 September tu badan Airis dah dedar2 dah...
Malam tu terus panas...cian Airis...
Pakej sekali dengan selesema dan batuk..
Seminggu jugak la budak tecik tu demam..
Dengan hilang selera makan..
Sedih tul hati mami tengoknya...
Yela...mak mana tak risau anaknya tak sihat kan...

3 malam berturut2 jugak la mi tak dapat lelapkan mata..
Pantau suhu dan spoging Airis malam2 denga air asam jawa...
Sapu garlic oil dekat dada...
Maklum la menjaga seorang diri...
Kalau mi terlelap Airis cuit2 mi suh spoging badan dia...
Tak menangis pulak tu..bagus betul anak mami ni...
Disebabkan tu mi EL 3 hari..
Demi menjaga anak tercinta..
Tak sanggup nak hantar ke taska..
Takut suhu makin naik..jadi sawan ke..risau mami..
Walaupun cuti mi tak dibayar gaji...mi sanggup...asalkan anak dijaga sendiri depan mata...

Spoging pukul 2 pagi

Jumaat tu terus abah Airis balik dan ktrg pegi check up lagi sekali...
Sebelum tu hari Khamis 26 September tu mi dah bawak Airis ke KK check up..
Masuk ubat montot coz suhu dah 38.9...
Doc takut kena sawan so dia suggestkan masuk ubat montot...
Jumaat malam tu Airis kena neb sebab kahak terlalu banyak..
Alhamdulillah seb baik paru2 Airis ok..
Kira 1st time la Airis kena neb..
Melalak sakan anakku...Ayah...ayah...disebutnya..
Sejak bila betukar jadi ayah entah...
Hubby siap pujuk cakap " abah ada..abah ada ni"
Touching betul rasa saat tu...huhu

Demam Rindu Abah rupanya

Alhamdulillah malam tu baru Airis boleh tido sikit..
Tak perlu spoging lagi..
Hidung pun dah tak tersumbat dek kahak2 dan hingus...
Tapi ada juga terjaga menangis sekejap..mungkin sebab trauma kena neb tu..
Sampai termimpi2...
Esoknya sabtu dah kurang dah demamnya...
Alhamdulillah ahad demam Airis dah ok...
Mungkin rindu abah juga agaknya dah 2 minggu tak jumpa..
Abah balik terus baik ye demamnya..

Sehingga hari ni masih batuk2 lagi...
Tapi mi dah stop bagi ubat batuk coz continue dengan madu dan garlic oil je sekarang..
Harap batuk Airis cepat hilang...
Sebenarnya tak suka bagi airis ubat batuk tu..
Tapi sebab suhu dia panas sangat so tak berani nak bagi madu...
Ni bila dah tak demam baru bagi madu semula... 
Mi perasan sejak amalkan madu sejak umur Airis masuk setahun ari2 
dah jarang dia kena selesema dan batuk
Selera makan pun dah kembali ada walaupun masih makan dalam kuantiti yang sikit...

Tapi disebabkan Airis takmo makan seminggu berat turun mendadak..
Akibatnya...next week kena jumpa pakar pemakanan...
Cuti lagi la mami next week...
Takpelah...demi mu anak....


Balik Taska Semalam


4 ulasan:

♥ ROS ♥ berkata...

Kta i klu ank demam down sgt kan..tkuttt :(

achiek anis berkata...

betul tu...macam2 fikir kan...

SweetLikeWhat berkata...

kesiannye airis..anez pun kalau hannah demam rase nak meraung..hati ni tak tenang jer rase..risau sangat..haih mcm ni la agaknye perasaan mak2 kite masa kite demam dulu kan..

achiek anis berkata...

betul tu anez...skg dh jadi mak ni baru tau nape dulu mak2 kita layan mcm princess bila kita demam kan...huhu...

mak risau nak oi...huhu

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015