Kenduri Sepupu + Aidiladha 1434H


Salam 16 Zulhijjah semua..
Raya korban dah lepas tapi arini baru tergegeh nak wat entry...
Ala....fedulik la...nak cerita jugak...ngeeee

Tapi sebelum tu mi  nak share pasal kenduri kawen sepupu dulu..
Kira entry 2 dalam 1 la ni...
Sebabnya majlis kenduri tu berlangsung 2 hari sebelum raya..
Kan mi dah cakap sepupu2 mi ni sebaya...
Bila sorang dah start kawen berderet2 mengikut jejaknya...ngeee

Majlis berlangsung di Kuala Kangsar..
Nasib baik dekat aje dengan kampung mi..
Kalau tak tak dapek la bang ngah oi...hehe
Nak raya ken....Balik kampung ler...
Sepupu mi ni kira sepupu lelaki yang ke-3 kawen..

Majlis menyambut menantu katanya..
Bang Ngah ni anak lelaki tunggal dalam 6 beradik...
Yang lain semuanya perempuan...
Masa kecik2 kesian dia xde geng...
Coz sepupu semua perempuan yang sebaya dia...ngeee
Seb baik ko tak lembut kan Bang Ngah....haha

Jom layan pic ketika majlis...

Ketibaan Pengantin

Kemain Banner Menyambut Menantu gitu


Sengih ko kan Bang Ngah
 
Kami


Semua Sepupu Perempuan


Freestyle

Kena Buli...kih kih kih


Mi & Airis

Airis & Abah

Gambo kat bawah ni pulak cerita pasal raya...
Tak banyak  pic yang amek walaupun sakan jugak beraya..
Orang sibuk potong lembu bagai ktrg pegi beraya..ngeee

Orang Bandar Kena Paksa Buat Kerja Kampung...Ngeee

Orang lain korbankan lembu kambing..
Ktrg korbankan ayam kampung je..
Proses secara manual lagi...
Cian hubby kena paksa buat...ngeeee

Lapah Bah Jangan Tak Lapah

Ayam Kampung memang best bila buat rendang..
Baru tak hancur isinya....
Makan dengan lemang dan ketupat..
Orang utara memang wajib ada lemang dan ketupat dipagi raya..
Tapi tahun ni ktrg buat ketupat palas je..
Korang tau tak cmne ketupata palas tu? 
camni ha....ngeee

 
Sumber : Google
 
Lemang beli aje..
Kebetulan tak ramai balik kampung..
So buat sikit2 jela...
Pagi raya dah settle ketupat n rendang tu...
Menu lain pagi raya adalah laksa utara...


Gambo lama je....
 

Gambo raya nan hado..Sadis je rasa....huhu..
Padahal beraya ke hulur ke hilir rumah kawan-kawan kat kampung tu..
Dari pagi sampai ke petang..
Tah nape takde feel nak bergambo...ngeee



Ni jela sekeping gambo raya yang ada...
Kat rumah kawan masa ni..
Berpeluh2 dak kecik tu..
Padahal musim hujan kat kampung masa tu...phewww...

Petang raya plak sempat pegi ziarah baby baru..
Anak kepada Bff mi...Nana...


Masa ni baby masih dalam perut lagi..
Raya Puasa time ni..
Raya Korban budak tecik ni dah kuar...
Sebijik muka ayah dia...hehe


Dhia Balqis

Ok la..tu je cerita kenduri dan raya mi kali ni...
Maaf la kalau banyak sangat gambaq...
Maceh sudi baca yea....


10 ulasan:

Cik Puan Rara berkata...

cantik pengantin perempuan tu =)

achiek anis berkata...

lembut aje orangnya...Orang Bukit Cermin, Pahang..:)

SweetLikeWhat berkata...

lawa pulak color baju pengantin..

achiek anis berkata...

tu la..igtkan pki kuning...coz tema kuning....sekali dtg pakai turqoise plak...heeee

DYatie berkata...

Penganti laki pompuan hensem dan lawa. Heee. Org kuala ke? Husb kte keje kata karai. Hahaha. (Xd kaitan kan? KuiKuiKui. )

achiek anis berkata...

family sepupu duk kuala...ktrg asal taiping....hehe...boleh je...tapi karai kat ner ek? haha

mrs kayrul berkata...

meriahkan raya belah utara nie...raya korban ke raya puasa sama jer meriah...

achiek anis berkata...

aah...lebih kurang cam raya puasa gak....cuma kuih2 je kureng coz byk mkn daging je...ngeeee

Aisyah Crispy Jajan berkata...

Sepupu perempuan ada tersesat seorg makcik didlm

achiek anis berkata...

haha...tau xpe...memang nk menyesatkan diri jugak tu aunt...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015