Aidilfitri 1434H : Merdeka Raya


Salam 4 Zulkaedah semua...
Walaupun arini dah 4 hari masuk bulan Zulkaedah tapi cite Syawal tak habis cite lagi...ngeee
Arini nak share aktiviti mi masa cuti Merdeka ari2...
Masih bulan raya masa tu kan..
So, kuar la entry "Merdeka Raya"....gitu....kih kih kih

Cuti Merdeka lepas mi balik Penang..
Sepupu mi kawen...
Mi balik bertiga dengan Airis dan adik mi...
Seb baik adik ada...
Kalau tak kena tunggu hubby habis kenduri la baru boleh balik...
Hubby pun balik tapi dia balik naik bas..
Sebabnya hari Merdeka tu dia kena join event Sambutan dekat Dataran Merdeka...
So, malam kenduri baru sampai...

Kami plak sambut merdeka atas jalan raya jela...
Jem giler hoi dari Putrajaya ke Penang...
Pukul 6 petang gerak pukul 1.30 pagi baru sampai Penang,...
Sampai2 fengsan terus....
Tapi merasa jugak la tengok bunga api atas highway kekdahnya...phewww..
Tapi demimu Yang Khalida...kami redah jua...kih kih kih..

Sepupu-sepupu mi sebenarnya sebaya umur mi je..
Sebab tu bila sorang dah kawen berderet-deret tetiap tahun mengikut jejak..heee
Mi la mulakan...Kiranya mi cucu perempuan pertama yang kawen dalam keluarga...
Sebab tu dalam gambo ni daku je yang dukung anak tecik...phewww..
Yang lain tu masih ada dara dan teruna...


Sepupu-sepupu aje
 
 Sepupu mi yang kawen ni cikgu kat Giat Mara..
Cikgu Kulinari gitu..
Hubby dia plak keje offshore..
Asyik kena tinggal jela nanti...
Sabo jela yong ek...ngeeee


Akad Nikah : 30 Ogos 2013


 Tema sebelah perempuan  Merah + Grey + Hitam




Mentang-mentang la cikgu kulinari kan..
Kome tengok hiasan meja pengantin deme...
Amboi....vogue gitu...





Ni pulak Photobooth  & Guestbook Corner

 
Ala tomei-tomei



 Bestnya majlis ni 1st time Pengantin disambut dengan Selawat Ke Atas Nabi...
Takde paluan Kompang...
Hanya Selawat je mengiringi kedatangan Pasangan Merpati 2 Sejoli...

 
video
 


 
Selebihnya gambar-gambar sekitar majlis


Airis : Mami : Opah


Mi & Yong


Mi & Haziq



Model Tecik


Airis & Pak Ngah Naim

Rindu abah ler tu...manja kemain plak nampaknya yea...


BFF takleh tinggal


Semua menantu perempuan sebelah Mak mi


Keesokan harinya kami ikut rombongan sebelah Pengantin lelaki plak..
Orang Tanjong Piandang rupanya..
Tema sebelah lelaki Hijau + Putih


Baru dapat bergambar satu keluarga dengan pengantin

Lepas tu kami balik Taiping dan tido semalam dekat kampung plak...
Malam tu sempat pekena Mee Banjir Udang Kuala Sepetang....memang best...
Maceh pada yang belanja...ngeeee
Esoknya lepas zohor baru gerak balik Putrajaya...


ok la..tu je nak cite....
Maceh sudi singgah...



6 ulasan:

Chekgu Azrine berkata...

Meriah..lawa tema merah tuh

achiek anis berkata...

Orang gebus n lawa kak...klu mi pakai merah tu habis...hahah...kelabu asap jadinya....

Zee Suhaini berkata...

cantik kaler tema dier..
deco2 kat buah tu pon kretip..

achiek anis berkata...

kan....

aah...sebab dia cikgu deco2 tu...:)

Cik Puan Rara berkata...

eh pic masa kecik2 tu sgt kreatif lah~ hehehe.vahhh banyak nya kenduri.suka si kecik tu ye,

achiek anis berkata...

aah...idea cik pengantin la tu..lagipun dia ramai kawan fotographer..tu yg byk idea....

suka sebab orang duk dukung dia sana sini la rara

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015