Aidilfitri 1434H : Beraya diRumah Blogger : Aty Fared

Salam 19 Syawal semua...Uih....kejap rasa cuti 2 hari ek...
Monday always blues la rasanya....
Weekend yang agak memenatkan...

Sabtu seharian bersihkan rumah...Kemas sana sini...Mop sana sini...
Cuci kipas sana sini...Kalau ada en hubby dia yang buat sume...
Sekarang kena la buat sendiri...huhu
Lantai dah sebulan tak bermop oi...
Dah melekit rasanya bila jejakkan kaki...
Nak tak nak kena la mop kan...ngeeee

Ok2...back to the topic....heeee
Ahad lepas buat keduaan kalinya mi join Geng Gojes Blogger Supermom & Baby berbaraan..
Nak join sume memang tak dapat la...huhu
Destinasi kali ni ke Rawang nun...
Rumah blogger Aku Bukan Bidadari a.k.a Aty Fared
Uih...cantik dan kemas bukan main rumahnya...jeles tau...ngeee
Seb baik Kak Aty dah bagi baik punya direction...idak ler teman sesat....
Kalau uols nak tau iols la antara orang terawal sampai...
Sampai je kak Aty tengah menggoreng ayam oi...semerbak bau...
Tuan rumah sediakan Nasi Ayam dan Mee rebus....
Tumbs Up la kak...memang sedap....respect la buat sume sendiri je....
Daku bawak dadih ngan snack crabstick & seeweed je...ngeeee

Dah siap makan baru geng2 gojes yang lain sampai...
Riuh rendah jadinya...
Memang happening....
Macam2 makanan terhidang...portluck katanya...
Tapi xdela sempat merasa semua...
Sempat rasa Nasi Ayam dgn Mee Rebus tuan rumah..
Rendang Ayam dan Kuah Kacang Leenda mami Asyraf...
Lepas tu dah full....dah xleh masuk dah perut ni...
Rugi tak dapat rasa semua makanan...
Tetiba teringat2 kuew toew goreng Umi Qi tu...
tak sempat nak rasa sebab daku tak perasan oi...

Daku masih malu2 nak join gojes bergosipan..
Malu2 meow lagi kekdahnya...
Pandang dari jauh je drg duk bergosipan....ngeeee
Maklum la baru kali kedua join...
Tak reti nak beramas mesra lagi...
Apa2 pun memang satu pengalaman yang sangat best la join gathering ni..
Mudah2an ada lagi rezeki untuk bergathering dengan gojes semua lagi next time... 

Tapi kan...kalau uols nak tau...
Ada juga momies yang terkeliru daku dengan Mami Zara a.k.a Ekin Jamal
 Mama Saif a.k.a Nadt Hairi sama ek muka ktrg? hehe...


Sama ke ek? sama ke? hehe...
 

Mama Zara dah famos amos dah kat Geng Gojes...
Daku ni masih belum dikenali lagi...hehe....
Blogger suam2 kuku kekdahnya...baru berjinak2 gitu...

Ok la...meh layan pic yang happening tu...

Blogger Hidayah ; Blogger MimahAjil
 

Blogger Mimy Hamid ; Blogger Leenda


Blogger Mommycha ;  Anez Zamri ; Shazura ; Yana




Antara Gojes yang hadir


Lastly tepek sikit gambo budak tecik ni...


Dahaga


Maceh Qaleef bagi Airis main kat cni


Maceh ye Kak Aty fared coz sudi menjmeput daku join baraan dirumah mu ini...
Maceh jugak atas layanan mesramu...
Ada rezeki kita berjumpa lagi yea... 
Kecil Molek cam daku jugak kak aty ni...ngeeee





p/s: tak dapat jugak nak jumpa Blogger Ctmah...huhu...belum ada jodoh kita kan...

22 ulasan:

ctmah berkata...

achiek anis!!!
i sampai2 je terus cari u..hukhuk!
tak sempat nak jumpe..daku lambat =(

Zee Suhaini berkata...

cam best jer..siap ada group lagi haa..

achiek anis berkata...

tu la ctmah...
daku ingat u tak jadi datang...huhu
daku kan nak balik Putrajaya...so gerak awal sikit...
Xde rezeki lagi nak jumpa...sob sob sob

achiek anis berkata...

aah group gojes supermom & baby blogger...:)

Cik Puan Rara berkata...

lahhh anis punya ke dadih yg sedap tu.mmg sedap gila taw! eheheh.nk resipi leh.hehehe

achiek anis berkata...

alalala...malu kite....ngeee


biasa je dadih tu....kita dah pernah share kat blog...

kat cni : http://mamiairis.blogspot.com/2013/04/resepi-dadih-jagung.html

!k@ berkata...

Anis..biasala..awal2 mmg malu2 kucen..nnti lama2 mesra...ika dulu pn cemtu..asik sengeh2 je ngan mommy2 lain...btw..selamat brkenalan anis...

achiek anis berkata...

kan...heeeee....selamat berkenalan ika....:)

Baiduri berkata...

huuuu....daku turun jgk kL thun depan ni....

achiek anis berkata...

sila2 mama tasneem...heeee

Umi Qi berkata...

Yeyyy best baca entry achik tau...terhibur rasa hehehhe sonok dpt jumpa semua

achiek anis berkata...

salam perkenalan Umi Qi...rugi tak perasan kuew teow umi qi tu...aduyai....

Pape pun Umi Qi memang sangat2 friendly la...next time kita jumpa lagi yea...


p/s: Umi Qi kulit anda sgt cantik...admire woooo....

yUmiE AzuRa berkata...

xsempat jumpa airis smlm..ktorg lmbt..
tp ktorg bwk blk seaweed tu sebalang tu trs.hahaha.sedappp

achiek anis berkata...

tu la...igtkan tak datang...huhu

haha....sebalang terus.....sedap ea...nnt leh la order...ngeeee

lia berkata...

wahhhh best nyer berkumpul dgn geng blogger

achiek anis berkata...

memang best sis....malu2 meow pun join jugak...hehe

mrs kayrul berkata...

sama la kita...semalam pun hanya pandang2 je...tak pandai nak join bergosip lagi....hehehe

~ NANA ~ berkata...

jelessssssss :(

~Lieza~ berkata...

Dh kenal Achiek Anis.. Liza siap tanya nama lg masa salam sbb xbape kenal sgt...hehe.. Tp budak kecik Airis tue xdpt cuit2 pn....

achiek anis berkata...

kan...pandang memandang jela yang mampu...heeee

achiek anis berkata...

alololo...tamo jeles2...nnt bila2 ada rezeki kita jumpa eh nana

achiek anis berkata...

hehe...tu la...seb baik tye nama kan....dh la blog sekadar dipinggiran je....

Airis memang gitu...lambat panas org kata...susah nak mesra alam...

kita pun tak dapat cuit sofiya yg cute miut putih gebu tu...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015