Aidilfitri 1434H : 1 Syawal

Entry kedua konon2nya arini..
Disebabkan bos2 sume masih bercuti marilah kita mengupadate blog...eh....ngeee
Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan oleh Allah s.w.t 
untuk menyambut Syawal kali ini...

Raya kali ni turn beraya di Kampung Halaman mi..
Taiping, Perak...
Lagipun keluarga mertua pun balik Taiping kali ni..
So, xde masalah gaduh2 nak balik raya rumah sape...hehe

Alhamdulillah perjalanan balik ke kampung kali ni tak perlu melalui jerit perih jem tu...
Kalau tak tiap2 tahun makan jem cicah roti aje kekdahnya...
Ktrg gerak balik petang 28 Ramadhan...
Asalnya mi memang dh cuti awal..
Tapi disebabkan adik mi yang praktikal kat Bangi tu tak dapat cuti
 so terpaksa la tunggu dia habis keje baru gerak balik kampung...

Alhamdulillah raya pertama di rumah keluarga sendiri memang seronok...
Pagi2 subuh bangun siapkan juadah...
Pegi surau semayang raya..
Balik semayang salam2 minta maaf sesama ahli keluarga...
Kebetulan tahun ni semua adik beradik mi balik beraya....
Lepas tu memang tak boleh gerak kemana2 sebab tetamu menyerbu rumah...
Maklum la rumah sebelah surau..
Lepas habis solat je jemaah terus serbu rumah la.....
Memang tiap2 tahun gitu...

Juadah wajib kegemaran mi masa pagi raya adalah rendang ayam mak..
Makan plak dengan lemang...
Uih....meletop.....ngeeee

Lepas zohor baru la ktrg boleh keluar beraya ke rumah sanak saudara...
Ziarah - menziarahi keluarga yang ada sekitar kampung...
Sambil2 collect duit raya untuk Airis...haha
Memang puas beraya..
Sampai ke malam jalannya...
Balik rumah masing2 terus fengsan.....


1st time dapat berkumpul semua



Pinky Yaww


Headband yang mampu bertahan selama 2 minit je


Airis & Tokwan

Bila nak bergambar dengan Opah je dak tecik ni terus wat perangai..
Nak nenen plak oi...
Cian Opah xde gambo dengan Airis tau...




Kuciwa sikit bab gambo ni...
Sebabnya xde gambar yang paling cun pose masa raya ni..huhu
Ada aje yang tak kena....huhu...

Asalnya nak amek gambo dekat studio..
Tapi apakan daya semua fully book...huhu
Sebab tak sangka semua dapat balik...
Kena tunggu next 2 years la plak baru dapat gathering lagi...huhu

Tak banyak gambo yang amek sebab Airis buat perangai nak berdukung aje..
Peel time raya...menguji kesabaran betul...
Rimas tengok ramai sangat orang gamaknya...
Ok la ni je dulu cite 1st raya...
Rajin nanti mi update lagi...ngeeee

2 ulasan:

D Yatie berkata...

Bukan senang nak amik gmbo ngan dak tecik melasak kan? Haha. Arissa pun susah. Lotih den.

achiek anis berkata...

tu la...sabo je la....menjerit aje bila nak bergambo..tak pun pandang sana sini...hehe

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015