Tragedi 13 Ramadhan 1434H


Emm...arini baru nak update cite 13 Ramdahan lepas..
Sesuatu yang tak disangka..
Papa dan Mak mi diduga..
Alhamdulillah Allah masih sayangkan mereka dari musibah yang besar...
Baru tahu tengahari semalam..
Rasa bersalah sangat sebab Isnin tu nak call tapi tak jadi call..
Rupanya ada sesuatu terjadi...


Papa dan Mak mi diRAGUT...
Tersentap hati bila dapat tahu..
Alhamdulillah tiada kecederaan berlaku...
Diragut ketika sedang menunggang motosikal...
Dalam perjalanan untuk beli ubat-ubatan di bandar..
Alhamdulillah peragut tak tolak motosikal Papa & Mak mi tunggang..
Kalau jatuh tak dapat bayangkan apa yang bakal terjadi...
Subhanallah....


Duk bandar kecil pun dah tak selamat rupanya..
Bila Papa & Mak mi buat report rupanya kejadian ragut yang ke-4 dilaporkan pada hari tu...
Pagi tu saje drg terima 6 aduan ragut...
2 berjaya diberkas...
Lagi 4 kes belum pasti...
Tapi Mak mi ni berani pulak mengejar peragut tu...
Tapi dia berjaya loloskan diri...
Risau dengan keberanian mak mi ni..
Nasib baik tak terjadi pape...
Walaupun benda yang hilang kecil nilainya tapi trauma jugak rasanya...


Bulan mulia ni pun masih tak sedar2 daripada nak buat dosa..
Memang sahih budak bangsa  kita sendiri..
Memang dah expert buat keje2 gitu gamaknya...
Sebab dia ragut tanpa sentuh mak mi langsung kekdahnya...
Memang ko terlepas di dunia...
Tapi akhirat sana ko tanggung la akibatnya...


Ya Allah , lindungilah ibubapa ku daripada segala musibah..
Aku terlalu sayangkan mereka..
Tragedi sekecil ni sudah cukup buatku berdebar dan trauma...
Tak dapat bayangkan andai apa-apa terjadi pada mereka...
Hanya padaMu ku memohon pertolongan dan perlindungan...
Lindungilah mereka..
Ameen Ya rabbal alamin.


20 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

Ya Allah nak raya ni macam macam hal...nasib baik selamat ALhamdulllah

hayati hashim berkata...

Masyaallah.
syukur selamat. Syukur xd apa apa.
depa tu cari duit raya la tu.. haishhh

D Yatie berkata...

Allah... Huuu.. Memang tak selamat dah kat mana2.. Syukur lah Mak & Papa selamat..

achiek anis berkata...

tu la sis....nasib baik xde pape...Alhamdulillah...

e k i n ♥ y u s r i berkata...

syukur dorg xde pape

achiek anis berkata...

Alhamdulillah...

cari duit raya cara haram...huhu

achiek anis berkata...

Tu la sis...syukur sgt2 drg tak jatuh or cedera...

achiek anis berkata...

Alhamdulillah....

aznor ibrahim berkata...

ya allah..dah tak tau kat mane tempat yg selamat skrg ni..haih..nasib baik xde pape..alhamdulillah

Kakzakie berkata...

Kakak memang ngeri bila bab ragut ni apa lagi melibatkan yg warga emas. Mujur mak dan papa tak tercedera. Dah tak tahu nak buat macam mana nak benteras peragut ni kan. Ada aje jalan mereka.

achiek anis berkata...

tu la sis...benda nak jadi kan...syukur parent takde pape...

achiek anis berkata...

benda nak jadi kan kak...

pdahal mak letak sekali brg2 beg tu supaya org tak perasan..

tapi dia lagi cekap....huhu

puan.mila berkata...

Alhamdulillah dorang selamat..

ctmah berkata...

Alhamdulillah..nasib baik takde papekan.sekarang ni, macam2 kes jadi..dunia dah tak selamat.huhu

lia berkata...

Alhmdlh papa&mak mi xde apa2... cuma, riso la bler da dgr gitu, kan...

achiek anis berkata...

tu yang risau tu...

nak drive tak pandai...so bawak moto je boleh..

anak plak jauh2...huhu

CikNaa berkata...

kesian nya.. org tua pun dorang sanggup wat camtu kan.. ritu suami ciknaa kene. abis duit utk beli baju anak.. tp takpe, janji sume slmt eh..

achiek anis berkata...

aah cikna....sebab org tua bukannya kuat kudratnya...

xpela cikna...duit boleh cari...yang penting drg selamat kan...

achiek anis berkata...

alhamdulillah...

achiek anis berkata...

bahaya dimana2..

kena sentiasa berjaga2...tapi klu nak kena mmg kena jugak...huhu

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015