Hujung Minggu : Balik Kampung : Kenduri : Tragedi

Salam semua...
Macam2 nak kongsi sebenarnya...
ni baru ada masa...
cite tentang hujung minggu mami dan Airis..

Hujung minggu baru ni mi balik kampung sebab sepupu kahwin...
anak kepada abang Mak mami..
Pak Long mami la kiranya...
disebabkan hubby xde so kami tumpang my aunt je..
thanks aunt coz pick up ktrg kat Putrajaya ni...

Mi amek cuti 2 hari...
Khamis sempena israk mikraj sehari..alasan je...ngeeee
Jumaat sehari coz aunt mi nak balik jumaat pagi..
Lepas subuh je terus ktrg gerak...
Nak elak jem katanya coz kan minggu akhir cuti sekolah...

Bangun2 terus siap nak balik kampung

Sampai je kampung malam tu.....sepupu minta mami make up kan dia untuk nikah...
alamak...mi bukannya kaki make up bagai ni...
Mi sendiri pun tak make up...setakat tempek bedak sesikit tu ada la...
Tapi disebabkan sepupu mi tak upah mak andam untuk malam nikah....
 So terpaksa la mi bersetuju dengan permintaan dia....
Terketar-ketar jugak la nak touch up muka orang ni...
dengan zero knowledge ku hentam jela make up kan jugak....

Hasilnya....

Macam xde rupa dimake up je kan...ngeeee



Alhamdulillah dah sah jadi bini orang dah sepupu mi ni...
Keesokan hari nya pulak nasib baik lah dia upah mak andam...
Kalau tak pengsan mami nak make up kan dia...haha...


ni baru nampak make up...ngeeee




Pengantin Bersama Keluarga : Credit to : Kak Zura


Gambo tuan tanah harus ada...ngeee

Berpeluh2 budak tecik ni coz musim panas kat Taiping sekarang

Seronok ramai yang duk melayan

Senget2 mami nak mendukung dia sekarang...budak camwhore betul

 Majlis ni buat secara sederhana je...
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...
Tapi ada tragedi sehari sebelum majlis berlangsung...

Nampak Luka tu...


  Ngeri tak?
Bahagian badan ke bawah paksu mi disambar api..
Akibat kebocoran tong gas...
4 orang juga mangsa yang kena...
Paling teruk paksu mi la...
Bertempiaran mangsa2 ni lari masa kejadian tu...
Nasib baik tong gas tu tak meletup...
kalau tak mungkin majlis bertukar suram dan jadi majlis lain...huhu
dan
Alhamdulillah takde kecederaan serius...
tapi trauma jugak sape yang menyaksikan kejadian tu..
api sambar meyambar ke badan2 mangsa...
selalu tengok drama je kan...
kali ni tengok depan mata....seram jugak....
so korang2 semua berhati2 yea semasa memasak..
pastikan tiada kebocoran gas berlaku...huhu


Apa-apa pun semuanya dah tersurat kan...
Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..
Buat sepupu mi Hani Amelia & Pasangan (lupa plak nama husband dia)
chik ucapkan 

"Selamat Pengantin Baru"
Semoga berbahagia hingga hujung nyawa

sori la ye klu chik tak banyak membantu...

Hari Ahad selepas subuh terus ktrg gerak balik KL coz nak elak jem..
Tak sanggup nak hadap jem kalau keluar tengahari sikit...
Serik dah nak makan jem cuti2 sekolah ni...
cukup lah pengalaman lalu...

Ok lah...ni je cerita hujung minggu mami...
Hujung minggu depan mesti boring coz xde aktiviti...
sob...sob...sob...
Oh en hubby...cepatlah kembali.....
tanpamu hujung minggu kami sepi dan sunyi.....
(gedik...padahal hujung tahun nanti baru hubby habis kursus....ngeeee)



2 ulasan:

lia berkata...

Allah.... tgk luka 2, meremang da bulu roma saya....

achiek anis berkata...

tu la...habis terbakar dari bhgn badan ke bawah...gelembung2 ada air tu...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015