Airis dapat Adik ???

Ceh...tajuk bikin kontroversi je kan...

Uih jgn salah sangka...mi x pregnant lagi....
belum masanya lagi....ngeee
tunggu Airis besar sikit lagi.....Insyaallah mi akan pregnant lagi..
Tapi kalau ditakdirkan Airis dapat adik awal mi ok je...hubby?
Dia cakap tgu Airis besar sikit...ngeeeee

ok2.....sebenarnya nak cite pasal anak susuan a.k.a anak my brother...

KYRA ADELIA


Kyra Adelia with my Adik


Alkisahnya susu mi bukan la melimpah ruah n berkoyan2 dalam deep freezer...
deep freezer pun mi xde...huhu....tapi Alhamdulillah masih dapat menampung keperluan harian Airis.

So susu x banyak cmno leh ada anak susuan kan...fenin...ngeh3...

Sebenarnya hasil perahan mi sehari leh dpt dalam 15 hingga 20 oz sedangkan Airis yang mmg terkenal dgn Anti-Botol tu minum just 12 or 15 oz je kat taska...tapi sejak dah mula solid food masa 6 bulan ari2 lagi kurang susu diminumnya...mi bekalkan 15 oz ke taska tapi dia minum 9 oz je...
kdg2 kena paksa ngan cikgu taska baru minum...


So stok yang terkumpul menyebabkan freezer yang kat umah tu sesak...... 
(sila abaikan susunan yang carca merba tu)

Stok yang semakin sesak


sebabnya mi bekalkan 4 or 5 botol yang mana 3 daripadanya yg fresh n lg 2 or 
sebotol lg EBM yg frozen.
Makanya x berganjak la stok yg dalam freezer tu...
habis yang masuk 2 botol sehari tapi yang kuar sebotol je...
(mi guna botol yg 5 oz ataupun liner fiffy yg 6 oz tu)

Makanya untuk mengelakkan berlakunya pembaziran sebab stok bulan 10 pun belum terusik yg mana jangka hayat susu tu bakal berakhir januari 2013 mi offer kakak ipar utk diberikan susu mi ni kepada anaknya yg juga fully breastfeed..Si tecik Kyra yang dh 5 bulan usianya sekarang mmg kuat menyusu n bekalan susunya mmg cukup2 setiap hari atas usaha gigih mamanya n kebetulan stoknya pun dh kurang.

Alhamdulillah abg n kakak ipar mi setuju utk terima susu mi... 
N my hubby pun dah izinkan.
So, kesimpulannay skg jadilah si Kyra ni anak susuan mi n Airis pun secara otomatik dapat la adik.
hehe...adik sepupu la.....



p/s: gambar diatas bukan untuk tujuan menunjuk or apa...sekadar pembakar semangat mi jugak nnt coz kdg2 susu mi pun drop n kdg2 ok..moga niat mi nak breastfeed Airis sehingga 2 tahun tercapai.. Insyaallah
 

2 ulasan:

Misz Pinkie Winkie berkata...

alhamdulillah...rezeki anak susuan..
bestlah airis dapat adik ;)

achiek anis berkata...

alhamduliilah...tu la adik segera...hehe

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015