EuroTrip : Berlin, Germany ; Day 2 : 29 Julai 2016



Sambungan dari Entry Berlin Day 1
Pagi-pagi lagi lepas je breakfast terus kawan hubby hantar kami ke Bandar Berlin...Niat di hati nak shopping di Primark...memang suka barang Primark sebab murah...baju sehelai dalam 2-3 euro camtu...kalau kain tebal sikit dalam 5-6 euro boleh dapat...padahal kat Vienna pun ada Primark...saje nak beli baju bertulis Berlin tu je sebenarnya...hihi...tapi kalau dah mauk Primark sila la jangan percaya kalau nak beli sehelai je...(tangan kat bahu mata ke atas)...Punya awal sampai kira jadi customer pertama Primark la pagi tu...drg buka je terus masuk..amboi sangat...tapi tak lama pun masuk dalam ni...dalam sejam dah settle...so jalan2 kat luar tu ada booth2 kecil...Masa ni summer so takde la nak kena pakai jaket bagai... Kat Europe ni Nutella Crepes tu memang jadi kewajipan dah untuk di rasa...hihi...siap ada peminta sedekah dengan anak kecil 2 orang minta kat ktrg nak duit masa i..tapi kami bagi nutella crepes je coz kawan hubby dah pesan jaga2 kalau ada peminta sedekah coz kadang deme nak seluk poket kita je tanpa sedar...




Lepas dah makan crepes dan rest sekejap depan Primark tu kami berjalan ke kawasan square area belakang sikit daripada Primark...Primark yang kami pergi di Alexanderplatz...ni kes nak aiskrim...tak sabo2 abahnya tengah beratur membeli...





Dah siap makan aiskrim baru lepaskan budak2 ni main2 dekat area square ni...anak2 mat salleh kat situ siap berlari2 kat kolam air pancut tu...Airis n Kays pun kalau biar memang masuk ke dalam ai tu dah...




Sempat la lepak sejam camtu baru kami gerak ke Altes Museum...tempat2 tarikan ni dekat2 je so boleh je jalan kaki...kalau malas naik la trem or bus pun boleh...sepanjang laluan nak ke Altes Museum tu ada jugak bangunan menarik lain macam Berlin Cathaderal ni...





Kat area Cathederal ni boleh naik bot untuk sight seeing satu Bandar Berlin...kira Bandar Berlin ni dikelilingi terusan la...ada la dalam 45 minit jugak perjalanan...kami pilih yang open air je walaupun panas tapi enjoy je coz murah sikit tiketnya...15 euro seorang....kanak2 dah lupa free sampai umur berapa...rasa macam Kays tak perlu bayar lagi...










Lepas tu kami ke Altes Museum boleh pulak ada jual main2 belon gergasi ni...menjerit la Airis n Kays nak main...sekali je bayar pastu biar drg main yang orang tarikkan je...hihi...lepak situ kejap sementara nak tuggu mas untuk masuk Sealife.. ktrg dah beli tiket online untuk masuk Sealife awal2 sebelum datang Berlin...... Altes Museum ni terletak dekat Museum Island...selain museum ni da lagi museum2 lain belakang dan sebelah dia..kami just ambil gambar je... tak minat nak masuk dalam...dasar malas membaca sangat...






Sebelum masuk Sealife ktrg singgah makan dekat Nordsee...restoran yang jual makanan laut sahaja...so boleh la makan ikan grill dengan fries...dah dekat pukul 3 waktu tu mau tak lapar...nasib waktu summer so siang lama..pergerakan ktrg kat bandar ni semua jalan kaki je...jimat...hihi...ok la sampai sini dulu...nanti kita sambung di entry Sealife pulak ok...


2 ulasan:

Chekgu Azrine berkata...

Mesti best sealife nih..
Xsaba nk tgk

achiek anis berkata...

Sealife kecik je kak...gambar pun tak banyak

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015