Selamat Ulangtahun Kelahiran Ketiga Anakanda Airis


Salam semua..
Seminggu menyepi dek kekangan masa nak buka laptop ni...

7 April 2015
Genap anakanda tersayang Khumaira Airis 3 tahun usianya...
Alhamdulillah dia membesar dengan sihat atas kurniaan Ilahi..
Walaupun badannya kecil namun Alhamdulillah dia sihat..

Dah menginjak usia 3 tahun ni makin banyak la akalnya..
Masih gagal potty train...xpe..mami bagi can lagi...
Dah pandai main dengan adik..
Dah boleh makan sendiri tapi lama la nak habiskan...
Dah boleh buat ayat walaupun bahasa german lagi byk dari melayunya...heeee

Bukan jenis yang kuat makan or menyusu..
Ye masih menyusu botol... walaupun dah kurang bagi susu tetap still kurang makan..
Kuat merajuk...manja dengan abahnya..
Kadang-kadang buat mami jadi tarzan nak layan kerenahnya..
Sebab terlalu banyak idea yang bikin mami hot aje melihatnya...ngeee

Tahun ni sambut kecil-kecilan aje kat rumah..
Tapi sambut 2x plak..
Mula pada 7 April tu sambut kat umah je..
Kek Homemade by mami la ofkosnya...

Happy 3rd Bitrhday My Princess




Homemade Devil Food Chocolate Cake

Chocolate Ganache on top with Cream Cheese Frosting and Chocolate Cake as base


2nd time sambut di Penang bersama-sama Opah dan saudara mara kat cna..
Kebetulan sepupu mi kawen tu yang leh celebrate sama...
Kek tajaan my sis...pun homemade jugak...
Jimat duit...ngeeee

 Frozen Theme as Airis Requested

Sambut Sekali Birthday Maksu Alisha yang sebaya

Homemade Red Velvet vs Chocolate Moist

Homemade Red Velvet with simple Decoration

Ni sambut masa 11 April 2015...
Esoknya 12 April sepupu mi kawen...

Selamat Pengantin Baru Achik Shahril & Noni


Bersama Mak Tersayang

Keluarga Pengantin
Gambo family kecil kami nan hado..
Masa kenduri tu Airis sedap mentido lepas kejadian tekunci dalam bilik..
Sudahnya memang xde feel la nak bergambo kan...huhu
Cite terkunci dalam bilik tu nanti-nanti la mami cite ek..


Buat anakanda mami,
Doa mami semoga Airis membesar menjadi anak solehah yang berakhlak mulia
dan bijaksana serta taat pada agama dan orang tua...
menjadi contoh ikutan buat adik2 semestinya...
mami doakan semoga ayong sihat2 selalu dan sentiasa dibawah lindungan yang Esa

Biarlah apa orang nak kata..warna kulit bukan ukurannya...
Bagi mami Allah dah kurniakan mami anak yang sempurna..
Alhamdulillah syukur tak terhingga...
Orang lain tak suka tak sayang tak apa..
Sebab sayangnya mami pada anak2 mami melebihi segala-galanya...





5 ulasan:

ibuHasifHafiy berkata...

happy belated birthday kakak.....jadi anak solehah ye.:)

ibuHasifHafiy berkata...

happy belated birthday kakak.....jadi anak solehah ye.:)

SweetLikeWhat berkata...

sedap2 lah kek kakak airis

achiek anis berkata...

Tq aunt mimah...insyaallah

achiek anis berkata...

Hehe....yg penting sdn bhd

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015