Shopping Barang Baby

Salam Jumaat semua....
Cer tengok tajuk....
Over tak nak g menyopping dah barang baby walaupun baru nak masuk 20 minggu?
Hehe....semangat macam feel ngadungkan airis dulu....

Sebenarnya xde la byk sgt barang nak dibeli...
Sebabnya barang2 airis masih elok dan masih boleh digunakan....berlaku penjimatan disitu....
Nak beli semua baru macam orang yang berkemampuan memang tak dapat la...
Tapi adik baby jangan risau tetap ada barang baru yang baby dapat ye...
Insyaallah tetap ada rezeki untuk adik baby....

Sejak dulu lagi klu nak shopping barang baby mmg tunggu warehouse sale je...
Walaupun terpaksa bersesak2 dengan orang ramai tapi itu tetap jadi pilihan....
Untuk pasangan muda macam kami yang pendapatan cukup2 aje memang situ jela tempat sesuai untuk bershopping.....
Sebab harganya lebih murah daripada supermarket...
    
Nak shopping di mall mmg jarang2 la...
Berbelanja ikut kemampuan kekdahnya...
Biarlah anak kami tak pakai baju berjenama...
Asalkan drg dapat bertukar....
Lagipun budak2 kecik ni cepat membesar...
Kejap aje dah bertukar saiz bajunya...


Walupun ada yang kata 'leceh la g warehosue...kena berpanas....bersesak2'
baik g mall...org tak ramai...aircond lahi'.

takpe la kak.....awak mampu....takde masalah untuk berbelanja.....kami ni kurang berkemapuan so terpaksa la bersusah dan bersesak sedikit untuk dapatkan barangan yang sepadan dengan kami...
Alhamdulillah rezeki Allah tu luas...
Cuma cara kita usaha dan dapatkannya berbeza...
Xpela tak up to date pun pakaian nya...
Yela selalu warehouse2 ni jual stock baju2 lama2 kan...
Asalkan anak2 kami gembira bertukar baju juga...

ok la tu je nak bebel pagi ni..
Mood nak g terjah Pureeen Warehousesale  aje sebenarnya ni...ngeeee

6 ulasan:

Azziah Nawawi berkata...

klau saya, tak kisah pun g beli kat warehouse sale mcm tu. selagi boleh jimat, kita jimat. bukan org kaya sangat pun nak beli yg mahal and branded je. ikut kemampuan masing2 kan?

MimahAjil berkata...

besnye dpt g warehouse..akk kirim ngan adik je klu dia g esok..bli barang selai dua lg bj adik bby....slamat soping mama

Fieda Eryda berkata...

bila warehouse pureen tu...kite pun nak nyoping jugok ni hihi..bln 5 ni baby expo midvalley

achiek anis berkata...

kan..yg penting kita tau cmne nk handle kewangan kita..

achiek anis berkata...

maceh ibu hasif dan hafiy

achiek anis berkata...

esok n lusa sis..tp wat kat shah alam...check website pureen ea....

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015