Airis 22 Bulan dan Adik Airis 8 Minggu


Salam semua...
Macam dah lama tak up entry bertulis kan...
Baru seminggu...ngeee
Macam lama benor dah rasanya...

Arini baru ada feel nak menulis gitu....
Alhamdulillah arini dah cukup buah hati pengarang jantung mami genap 22 bulan
A.k.a 1 tahun 10 bulan.



Tapi si tecik mami ni memdemam plak arini...perubahan bulan agaknya..
Seb baik ada Asu jaga Airis kat rumah..
Dan untuk pengetahuan korang Airis bakal jadi kakak in September...Insyaallah
Adik Airis dah 8 minggu membesar dalam perut mami...


Perkembangan Fetus 8 Minggu

Alhamdulillah Allah murahkan lagi rezeki keluarga kecil kami dengan kehadiran Adik Airis...
Asalnya mi dah check masa awal bulan 1 aritu sebab period dah lewat..
Tapi hasil negatif...
Sampai bulan 2 mi masih belum period..
So, check UPT lagi sekali..
Alhamdulillah double line terus muncul...
Memang berhasrat nak baby 2014...
Alhamdulillah Allah dah makbulkan..

Berbalik kepada Ayong Airis...hehe...terus ada gelaran kan dah nk jadi kakak ni...
Menjangkau usia 22 bulan ni banyak ragam dia yang mencuit hati...
Dah mula mengenal pancaindera sendiri...
Tangan, kaki, mulut, hidung, gigi, pipi, telinga, rambut...
Dah pandai bagitau nak yak ( berak)
Cuma belum dipotty train lagi...nanti la tunggu masa yang sesuai...
Selera makan dah semakin ok sejak minum susu pediasure..
Terima kasih pada kawan2 yang suggest susu tu untuk naikkan selera Airis..
Dah mula menerima susu melalui botol...
Tapi masih kuat bf....
Tapi susu mi dah merudum sejak kehadiran Adik Airis dalam perut mami...
Sedih tengok dia tak puas menyusu..
Tapi demi Airis dan Adik Airis mami usahakan jugak untuk memenuhi hak drg...
Tinggal 2 bulan lagi untuk lengkapkan penyusuan 2 tahun Airis...

Dalam masa yang sama mi dan hubby mula train Airis tido minum susu botol...
Ye Airis dah dicampurkan dengan susu formula sejak masuk usia 21 bulan...
Sebab mi dah takde EBM stok untuk tampung keperluan Airis..
Sebagai langkah persediaan untuk wean off jugak nanti....

Untuk Adik Airis plak buat masa ni alahan belum bermula lagi...
Cuma loya-loya dan pening sikit tu mi dah rasa..
Harap2 kali ni alahan tak seteruk macam Preggy kan Airis dulu...
Sebab en hubby dah start kursus semula 3 bulan...
Cian Ayong Airis kalau mami alah...terabai dia nanti..
So, Adik Airis please behave dalam perut mami ye...ngeee

Buat kawan2 dan pembaca2 semua..
Doakan semoga Mami, Airis dan Adik Airis dikurniakan kesihatan yang baik ye..
Moga proses perkembangan Adik Airis jugak berjalan lancar hendaknya...
Insyaallah...ameen...

24 ulasan:

Aeen berkata...

t8cre mami.....banyak berehat yeh...jgn stress2..:)

Azziah Nawawi berkata...

tahniah!! syokkan nak dpt bby lagi. sama la kita, insyallah akan dpt bby lagi.

Fieda Eryda berkata...

eh samala kite..airis kita pun bakal jd kakak jgk september ni hihik..mcm berpakat lak :)

achiek anis berkata...

thanks mama double R...insyallah...:)

achiek anis berkata...

maceh sis...alhamdulillah....u too sis...take care...

achiek anis berkata...

eh2...sama plak...hehe...alhamdulillah...semoga Allah permudahkan segalanya ya...:)

Allene berkata...

rezeki bertambah2 ye anis... syukur....
t.care.. jgn stress2...

achiek anis berkata...

alhamdulillah.....maceh allene....:)

ctmah berkata...

take care mommy. buat kek leleh dgn riang ria yek =)

achiek anis berkata...

kih kih kih...leleh tetap leleh...maceh yunk...

Fa Az berkata...

tahniah...senyap2 je ek..rezeki makin bertambah ni

achiek anis berkata...

hehe...maceh jiran...alhamdulillah rezeki berganda...:)

Baiduri berkata...

Tahniah anis...sonoknye..... Akak pon nk menjoin jugek, tp xde rejeki lg....hehe

Smoga sume slamat ye....

achiek anis berkata...

maceh sis...insyaallah...didoakan sis pun murah rezeki baby tahun ni...insyaallah....

BUNDA a.k.a KN berkata...

Salam Jumaat dari bunda,

Alhamdulillah ...rezki..

achiek anis berkata...

alhamdulillah...rezeki bunda

umie shahidah berkata...

lg 2bulan nk ckupkan 2thun airis mnyusu... smoga berjaya... :)

achiek anis berkata...

insyallah...ameen...thanks umi....:)

aYda berkata...

wahhh tahniah mami airis...suke la kakak Airis kn nk dpt adik...Airis kite pn dh tak sabar nk sambut adik :)

Masitah Abdullah berkata...

tahniah k.anis, bestnye, tak sabar nak pregnant lagi.

Putri berkata...

Tahniah mami airis.memang bila kita preggy susu badan akan bekurang.waktu saya preggykan 2nd bb, si abg baru 5 bln.saya masih boleh bfkan abg lg.tp 3 months after dat, susu dah bekurang.terpaksa campurkan susu formula.apapun mami airis kena kuat.bila nk dpt adik biasanya yg sulung akan nk manja lebih especially bila nampak perut mamanya dah besar

achiek anis berkata...

terima kasih...wah airis pun dh nk jd kakaak ye

achiek anis berkata...

maceh eta....moga pasni rezeki eta plak...ngeee

achiek anis berkata...

tu la...wlupun sakit sikit tp demi anak2kan...thanks ya

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015