Tahun Baru : Kidzoona Jusco AU


Salam semua...
Entry permulaan di tahun 2014..
Korang sambut tahun baru ke?
Daku memang tak sambutnya...
Malas nak bersesak2 dengan anak kecil..
Duk rumah membaking lagi best...kih kih kih...

Ok la...tahun baru kan...
So, kena ubah style pamplet sikit...
Perasan tak? perasan tak? ngeh3....

Sempena cuti tahun baru daku habiskan masa mengedar cheesecake leleh daku je..
Lepas tu luangkan masa dengan anak...
Cian dia mami sibuk membaking takde kawan nak main..
Asyik la tantrum seminggu ni..
Menjerit2 macam kena pukul kekdahnya...huhu
So, dah ada masa terluang ni moh ler kita berlibur...

Tak rancang pun sebenarnya...
Lepas anto cheesecake leleh dekat Ampang hubby nak jumpa kawan dia kat Wangsa Walk plak..
Terus la ke sana..
Alang2 dah sampai masuk la Wangsa Walk...
Ingatkan ada tempat untuk budak2 kecik main macam kidzoona tu..
Tapi nan hado..
So, hubby ajak g Jusco AU sebab daku google kat ctu ada kidzoona..
Orang tak pernah poie kidzoona mana nak tau kat mana ada kan...cian...hahaha

Sampai je sana kemain seronok la si kecik tu..
Tapi dalam banyak2 mainan slide jugak yang dia suka..
Aduhai dik...ko memang tak reti main benda lain ek..
Asyik la nak main slide je...



Takmo pakai gelang sticker ni so tampal baju jela



Abah risau takut anak jatuh slide

lepas tu paksa gi main mainan lain plak...
Boring mami tau asyik slide je...ngeh3



Abah tukang pantau...
Mami tukang amek gambo jek...ngeeee


Good girl : Follow Abah instruction

           Pastu campak dia dalam benda alah ni...
           Menjerit2 takut....



Dah lama-lama sikit ktrg campak lagi dalam ni..
baru ok...baru enjoy main lompat2 ke hulu ke hilir....




Lepas tu dah naik mainan favorite dia memang tak boleh lepas la...
Mainan joget2 kekdahnya....
Kalau ke mall nampak je benda alah ni wajib naik...
Lama plak tu...tak main la sekali token...bertoken2 syiling baru puas hati...
Seb baik dalam ni dah include sekali bayaran mula2 masuk kan..
Owh lupa nak bgtau fee kidzoona ni RM10 kalau wekeend / public holiday..
Kalau weekdays RM5...tempoh main adalah ikut suka hati...no limit time...



Tengok tu kemain happy



Dah puas main mainan joget2 sendiri lari masuk kawasan bob the builder ni...ngeee
Orang lain naik jentolak...
Korang tau dia main apa?
Korang tengok....aptb....


Main kon....hahaha
Apa la ko ni dik...
Bagi naik jentolak laju2 turun...
Nak main jugak kon merah tu....macam-macam la awak ni dik...

Dekat 2 jam jugak la habiskan masa kat sini...
Ajak balik masih takmo..
Siap guling2 atas lantai tanda protes..
Kemain ko kan dik...dah pandai wat aksi...
Dah tu biorkan jela dia main lagi sepuas hati...kata nak entertain anak kan...sabo jela...
 
Bila mami tengok dia ralit duk main mami lari ke DIY jap...
Sempat aje kan...
Cuci-cuci mata kat ctu...
Sangkut la 2,3 barang kalau dah masuk DIY tu kan...
Dekat pukul 5 lebih gak la baru balik....
Singgah sungai besi rumah makcik jap..
Dinner ctu pastu balik rumah si kecik ni mentido sampai ke subuh..
Penat bebenor kekdahnya...

Ok la...tu je cite hari cuti tahun baru kami...
Korang pun mesti ada program masing-masing kan...


6 ulasan:

CikNaa berkata...

sampai skrg tak dpt masuk diy tu. afiq tak terkejor anis oii..

achiek anis berkata...

hehe...daku tgl si airis dgn abahnya cikna oi...so sempat la daku merambu...ngeh3

Umi Qi berkata...

Sonok tgk airis bermain...Umi Qi pun selalu pi situ tau sbb murah berbaloi sgt2....nanti kita jupe ye next gathering...tingin nak jupe airis cun sgt tuh....hehhe

achiek anis berkata...

seronok...seronok...seronok.....kan...jom gathering situ...apak2 leh main achery....mak2 leh menjemah...anak2 main suka hati....ngeee

~ NANA ~ berkata...

teringin nak bawak ayish tp sini takde...hehe...nampak budak2 enjoy je kan main sesama diorang

achiek anis berkata...

aah...tp airis ni jenis xmo main sama2..nk main sensorang...huhu

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015