Makan-Makan Sebelum Ramadhan : Laman Grill Kajang

Sempena nak menyambut Ramadhan ni...
 mi ajak hubby (sebab hubby dapat cuti balik kejap kan) makan2 sabtu lepas kat Restoran masterchef tu...
Ada dua cawangan tau...
1 kat Shah Alam...
1 dekat Kajang

Alkisahnya lepas pegi mydear jumaat tu ajak ler encik hubby berdinner kat ctu...
Semangat la mengoogle lokasi Laman Grill yang dekat Shah Alam coz dah dekat Puchong waktu tu...
Tapi hampeh betul maps hp hubby tu...
Tunjuk arah tah ke mana2 aje...
Ktrg tau area Seksyen 13 Shah Alam tu area Stadium Shah Alam...
Tapi berkali2 pusing tak jumpa jugak Laman Grill nye....
Ke kiri la...kanan la...tapi tak jumpa2....
Last2 bila hubby pun macam dah hilang mood ktrg stop tepi jalan kejap...

Mi suggest suh pegi area kawasan baru Laman Seri Business Park tu...
Kot2 la ada kat dalam tu...
Pusing2 still tak jumpa....
Hubby macam dah moody...dah penat katakan...
Tapi dek kerana Puan Bini nak jugak makan kat Laman Grill yang famos amos tu dia turutkan jugak...
Last2 dah habis semua kawasan pusing rupa2nya Laman Grill ni tersorok sikit kat sebelah belakang kawasan Laman Seri Business Park tu....ala area umah2 cantik yang juta-juta tu...ngeeee
Fuhh...nasib baik jumpa...
Dah gumbira dah hati Puan Bini ni...haha

Dengan semangat berkobar2 turun la kami 3 beranak ke restoran idaman...
Tapi sekali lagi niat murni ku dikuciwakan....sob sob sob...
FULLY BOOK uols....
Esok....Lusa....pun FULLY BOOK....
Aduyai...sentap dah Puan Bini time tu....
Pas2 hubby pujuk datang time lunch esoknye jela...
Tu pun budak tu cakap tak confirm dapat ke tak...
So, pulanglah ke pangkuan kereta dengan perasaan hampa....

Tetiba teringat pernah buka FB Laman Grill ni bgtau ada cawangan dekat Kajang..
Terus minta en hubby call buat reservation cawangan situ...
Terus bebunga kembali hati Puan Bini ni coz reservation done...
Disebabkan rancangan dinner tak menjadi 
so sempat lagi singgah Mom & Baby Expo dekat Stadium Melawati Shah Alam tu...
Saje nak hiburkan hati yang kuciwa tadi konon2nya....
Bagi mami expo tu biasa2 je...
Sama je cam selalu..ingat nak beli pampers utk Airis tapi ada brand Drypers je..
Lain-lain brand nan hado...

Esoknya sabtu tengahari ktrg pun bergerak la pegi Kajang...
Nampak je restoran ni dari tepi highway dalam hati dah kembang kucup dah happy...
Terima Kasih la en hubby coz sanggup melayan keinginan isterimu ini...ngeee

tak mo cite panjang dah meh layan pic ktrg kat cinun ek...



Puan Bini Yang Happy



Bermanja-manjaan dengan Abah



Posing-posing dulu sementara tunggu makanan sampai...

Dah macam budak baru baik demam aje laki ku ini..hoho

Norwegian Salmon & Chillean Blue Mussel

Yang ni mi yang order...Salmon dan Mussel...
Ada kentang, brokoli & Carrot jugak..
Memang seeeeedaaaaap....hingga menjilat jari la...heeee
Sosnya mi tak tau drg letak apa...ngeeee


The Rib Eye

Asalnya hubby order Sirloin steak tapi boleh pulak habis time ktrg pegi tu...
So hubby tukar la order amek Rib Eye...
Potatoes Wedges sangat sedap...
The Ribe Eye tu rasa liat sikit maybe sebab Well Done Cook agaknya..
Steak ni kita boleh pilih nak masak cmne :
Rare - cool red centre
Medium rare – red warm centre
Medium – pink hot centre
Medium Well – slightly pink to brown centre
Well Done – broiled through out, no pink

So hubby pilih well done...tak selera katanya nampak pink2 daging tu...heeee



Tiramisu

Dah kenyang makan main course so time for dessert pulak...
Ktrg order satu je coz dah kenyang kan...

Tiramisu
Rasanya boleh tahan...
Ditambah pulak deco2nya tu...
Memang menambat selera....
Tengok tangan si kecik tu tak sabo2 nak ngap buah...pweeeee.....

Total damage masa kejadian :


Kalau mami yang belanja fengsan....haha

Hubby cakap untuk isteri dia yang tercinta ni punya pasal apa pun boley....

Hubby said " ur happiness is my happiness to"

alololo...touching gitu...ngeeeee

Maceh bebanyak ye bah...bukan selalu kita dapat makan cmni kan....
Nanti ada rezeki kita poie lagi...
*fengsan abah baca ni...haha*

Petang sabtu tu jugak hubby fly balik ganu semula..
Meneruskan kursus yang masih berbaki lagi 5 bulan tu...huhu
Dan 
Kembali la rutin hidup berdua mami dengan Airis...
Yang penting impianku nak makan kat Laman Grill dah termakbul...hehe

 

10 ulasan:

With Julia berkata...

Best yerrrrr....ternyata berbaloi2...nama tempat pun kerlasssss

BUNDA a.k.a KN berkata...

bunda belum pernah sampai sini..salam ramadhan dari bunda

achiek anis berkata...

best...sekali sekala boleh la mama Qi...selalu klu fengsan....hehe

achiek anis berkata...

salam perkenalan dan salam ramadhan bunda...

berbuka puasa nanti boleh la try bunda....:)

lia berkata...

wallaaaa makanan nmpk sedap, setimpal dgn harga ;p

achiek anis berkata...

yup kak...fine cuisine katanya....

aYda berkata...

Owh laman grill kt kajang pn ade eh..patutla aritu lalu highway terperasan signboard laman grill tp igtkn bkn yg chef zubir tu..dekat sikit dari putrajaya ni kn..heee

achiek anis berkata...

aah ada...ari2 buka fb laman grill baru tau..mmg gambo chef zubir kat papan iklan dia tu....hehe

dari highway tu dah nampak dah....besar signboard dia...hehe

ayda...saya xboleh nak akses blog awak la...nape ek?

Funny2046 berkata...

Hi, this is a nice review for Laman Grill, I do go to Laman Grill yesterday and the food there really nice. Please feel free visit my blog, I write review for them too at http://malaysiafood.org/laman-grill/, give me your comment. Thanks :)

achiek anis berkata...

tq for visiting my blog and it really nice place wright....

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015