Iftar 1434H Bersama Anak-Anak Yatim Rumah Sentuhan Budi Jalan Ipoh


Salam 21 Ramadhan...
Arini nak share pasal majlis berbuka dengan anak-anak yatim weekend ari2...
Asalnya 18 Ramadhan tu mi nak berbuka dekat rumah makcik dekat Sungai Besi..
Tapi makcik ada program pulak dengan anak-anak yatim...
So dia ajak mi dengan adik pegi sekali..
Tapi makcik la yang bawak uols..
Kalau mi yang drive kat KL nun mau sesat ke mana hala dah...ngeeee

Makcik mi ada join satu yayasan kebajikan..
So yayasan tu yang anjurkan majlis ni...
Untuk meraikan anak-anak yatim dan fakir miskin...
Yayasan tu memilih Rumah Sentuhan Budi Jalan Ipoh..




 
Tak ramai anak-anak yang tinggal kat situ..
25 orang je setakat ni...
13 lelaki 12 perempuan..
Umur lingkungan 5 tahun hingga 16 tahun...
Kesian tengok yang kecil-kecil tu berlatih puasa..
Pucat-pucat aje muka masing2....


 Semua malu xmo pandang kamera....ngeeee


Actually rumah ni terbahagi kepada dua..
Satu rumah untuk anak-anak perempuan...
Satu lagi untuk anak-anak lelaki...

Behave je semua...
Datang salam tetamu lepas tu duduk diam2 dekat kerusi...
Rasa simpati sangat bila tengok drg ni...
Kecil2 dah takde keluarga...sob sob sob...

Kalau ikut penerangan Puan Nora penjaga rumah anak-anak yatim ni 
mereka memang tiada dana khas untuk perbelanjaan harian..
Sekadar mengharapkan belas ihsan orang ramai..
Namun Alhamdulillah sentiasa je ada rezeki untuk anak-anak yatim ni..
Tapi kalau uols semua diluar sana nak bagi sumbangan apa-apa
Tak kira la duit ke...tenaga kerja ke....tution ke....barang2 asasi ke....
Boleh la terus ke Rumah Sentuhan Budi ni atau hubungi Puan Nora sendiri...


Rumah Sentuhan Budi
No. 76-A, Jalan 5/12 D,
Kg. Sri Batu, batu 4 1/2,
Jalan Ipoh
51110 Kuala Lumpur


016-3079287 (Pn. Nora Aziz)


Gambar sekitar majlis...
Tak banyak dapat capture sebab airis nak berkepit aje dengan maminya ni..



Airis dan Maksu Alisha



Makcik mi sediakan kek untuk sambutan hari lahir anak2 yang lahir pada bulan Julai..
Tu la makcik mi yang berbaju hitam tu...
Saje nak suprisekan anak2 ni...
Senyum2 aje si abang dapat sambut hari jadi...



Homemade Cake With Minion Theme



Bergambar kenangan bersama anak-anak yatim Rumah Sentuhan Budi



Lastly harus lah ada gambo tuan tanah dengan anaknya...ngeee

6 ulasan:

CikNaa berkata...

anis mcm muka sepupu ciknaa laa.

achiek anis berkata...

yeke...hehe...kan manusia ada kembar muka 7 org kat dunia...heee

ctmah berkata...

makcik mi tu mix ke?

achiek anis berkata...

chinese....mualaf....:)...kawen dengan adik mak mi...

~ NANA ~ berkata...

kesiannya tengok budak2 takde family :(

achiek anis berkata...

kan...kecik2 lg dh sebatang kara...huhu

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015