Airis : 14 bulan : 1 Tahun 1 Bulan

Salam semua....
dah lama plak tinggalkan blog ni....
lama ke....ala baru seminggu...hehe

lama bercuti sebenarnya coz blk kmpg mengundi n airis plak tak sihat...
mi dah 2 hari EL sebab airis demam + batuk + selesema + cirit birit.....
demam nak ringankan badan kata opah....

dah lama tak share pasal perkembangan airis kan..
arini cukup umur airis 14 bulan aka 1tahun 1 bulan...
dah macam2 ragam dah budak kecik ni....

dah ada gigi 4 batang...2 atas 2 bawah.....
dah boleh berjalan tapi malas....lebih suka merangkak...
selera makan n minum masih kurang....
dah demam ni makin mengurus la dia....
dah pandai bebai aka buat perangai..
nak kita ikut cakap dia aje...kalau tak mengamuk sakan....
dah pandai kiss n mmuaah2....
dah pandai bye2....
dah tak suka sangat tengok barney...bosan agaknya...
dah pandai mengomel dalam bahasa german...kih kih kih....
cepat bosan bila naik kereta....meraung2 dan buat perangai..
habis di buka...tekan2 semua benda yang ada dalam kereta...
suka sangat
 nak kacau abah drive.....
carseat dah bolayan tapi kena paksa duduk jugak dengan mami..heee
dah pandai rebut mainan..xmo kongsi...ish kedekut betul si tecik ni...
dah pandai berkawan...
masih menolak em or other drinking water exept direct feeding with mama.


buat airis...
mami doakan awak membesar dengan sihat dan cerdas ya..
jadi anaj yang solehah didunia dan akhirat...
tiada harta paling bernilai dalam dunia melainkan awak airis...
mami dan abah cuba untuk menjadi ibu bapa yang terbaik buat awak
moga kita sentiasa berada dalam limpahan rahmatnya...Insyaallah..

buat keluarga Allahyarham adik Aqil Hamzah iaitu blogger Erina..
sekalung takziah kami sekeluarga ucapkan....walaupun kami saling tidak mengenali tapi perasaan sebagai ibu turut terasa atas kehilangan arwah...
moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan para syuhadah di syurga sana...
Al-Fatihah....

2 ulasan:

lia berkata...

bebai... he3 speaking utara no...

achiek anis berkata...

maklum la org taiping ckp utara....hehe

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015