Airis 1st Birthday Celebration


Alhamdulillah pada 7 April 2013 lepas kami sekeluarga dimurahkan rezeki untuk 
celebrate Airis 1st Birthday..mi buat kecil-kecilan aje majlisnya... jemput family terdekat, kawan2 rapat dan jiran sebelah2 rumah aje..mi buat sebelah petang coz takut tak sempat nak siapakan hidangan...

Terima kasih pada yang sudi hadir dalam memeriahkan majlis...birthday girl moody ada hari kejadian sebab demam...demam nak tumbuh gigi dan jangkitan telinga lagi due to selesema dan batuk yang agak lama...
masa besday dia la 2 batang gigi nak keluar serentak...cian my little baby..
hari istimewa tapi dia tak sihat pulak...

Terima Kasih juga pada opah dan tokwan yang bertungkus lumus membantu dalam menyediakan juadah untuk majlis besday ni...semua masakan Opah Airis yang sediakan...mami tolong apa yang patut je...love u lah opah...Laksa Opah memang terbaiikkkkk......

Antara menu yang disediakan pada hari tu :


Laksa Utara
Bihun Goreng
Satay
Air Sunquick
Mineral Water
Apam Polkadot
Birthday Cake : Red Velvet
Vanilla & Chocolate Cupcake
Snack utk kanak2 
Kerepek Rumpai Laut
Kerepek Isi Ketam
(kan jadi agen so harus promote produk la kan...ngeeee)

DAN

ada juga menu yang sepatutnya dihidangkan tapi mi terlupa adalah Nugget / Sosej...duk berkubur je dalam peti ais...cian budak2 yang datang takde nugget...ngeeeeee...mi betul2 terlupa yang dah beli nugget utk digoreng...xde rezeki la namanya tu kan...ngeeee

Gambar Menu?

sori mi betul2 terlupa nak snap...sadis betul kan...yang meja candy buffet boleh plak mi snap...
maklum la 1st time handle event sendiri...so agak kelam kabut sikit disertakan peel birthday girl yang tak sihat dan asyik nak melekat je kan..

Jom layan pic2 ketika majlis yang bertemakan Minnie Mouse + Pink + Brown

Candy Buffet yang simple


Red Velvet Cake by : Inabu Bakery

Vanilla & Chocolate Minnie Mouse Cup Cake by Crispy Jajan

Chocolate Moist Cupcake By Inabu Bakery

Mineral Water

Goodies bag

Masam aje muka besday girl yang tak sihat..

Airis with DIY Tutu Skirt by Asu..thanks asu

Orang Kuat majlis...Opah & Tokwan

Birthday Girl yang dah start cranky

 

Tetamu yang Hadir

Abah tengah pujuk besday girl

tak banyak sangat pic yang semapt di snap sebab besday girl tak sihat kan...nak bergambo dengan opah dan tokwan pun dia takmau...huhu...xpela dik...yang penting hajat mami nak raikan hari istimewa awak tercapai...moga jadi kenangan bila awak dah besar nanti...lagipun kitaorang xde upah fotographer..budget yang limited so kena la dimaanfaatkan sebaik mungkin...ngeeee

Birthday Banner, Cupcake Topper, Thanks You Tag & Mineral Water label mi order kat
sangat berpuas hati dengan hasil printingnya...next event boleh tempah lagi dengan sis ni...insyaallah..

Tutu skirt tu pulak mi minta adik yang buatkan...mi ni tak kreatif...so memandangkan adik lebih kreatif so minta dia buatkan..pos khas dari Dungun...coz adik belajar kat cna...ngeee...
rompers nombor 1 tu mi just jahitkan kain felt yang dibentukka nombor 1...simple je...
asalnya nak pakaikan skirt pink biasa je tapi ada cadangan dari IbuDhiaKhadeeja suh Airis pakai tutu skirt so mi pun google la nak mencari cara2 nak buat Tutu Skirt ni...
dah dapat terus sms adik minta dia buatkan...hehe..
nasib ada adik yang rajin nak layan kerenah akak dia ni kan...

Antara Birthday Gift dan Wish Board...Thanks A Lot Yea Semua

 Wish board tu mi DIY je...beli board n tampal2 sticker aje...
nak framekan buat kenangan nanti...

Insyaallah next time kalau ada rezeki lebih boleh la celebrate besday Airis lagi ek....

2 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Simple tapi meriah. Happy 1st birthday Airis.

achiek anis berkata...

Alhamdulillah....thanks sis....

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015