Airis 11 Bulan


Alhamdulillah arini genap umur Airis 11 bulan..
Bulan depan dah 1 Tahun..
Alahai anak mami dah besar yea...
Bulan ni xde check up coz check up umur 1 Tahun nnt..
So xtau la berapa berat n tinggi terbaru Airis..



Perkembangan Usia 11 Bulan :

- dah boleh menapak dengan bantuan abah or mami
- dah pandai pegang botol dan makanan sendiri tapi kadang2 je suap masuk mulut..yang lain sepah2kan je
- dah belajar menggunakan straw walaupun kadang2 digigit2 je straw tu
- suka sangat tengok barney kat tab...sanggup xnenen pun xpe..
- selera makan yang on off...
- totally reject frozen EBM...sob sob sob..
- dah pandai berkawan...kalau x sebelum ni kawan2 sentuh je menangis...sigh....
- dah faham arahan
- sebut beberapa perkataan...cth: * Abah...Opah...Mama..nenen...bila nak sebut mami tah...huhu
-nyanyi ikut lagu kegemaran : aaa...aaa...aaa.....laa...laaaa....heeee
- mula memilih makanan...
* dah tak suka kentang..
* kurang suka ikan..lebih suka ayam
* kurang suka cheese...jemu agaknya..hehe
- dah muat pakai baju saiz 9-12 bulan...kalau tak duk ulang pki baju 3-6 bulan je...ngeeee
- pantang di tepuk suh tido...marah betul dia...comel je bila tempis2 tangan klu kita popok dia...heee
- dah xmo duduk dalam baby high chair masa makan..menjerit sekuat hati nak turun
- suka berdiri depan peti ais cabut2 FM mami
- tak suka mami lipat kain...siap sepah2kan kain yang mami dah lipat....sighhh...
- dah tak takut mandi kolam...yeaaaayyyy...nanti kita p berenang lagi ye dik....

emm...macam2 lagi la...ni je yang mami ingat wat masa ni..
Insyaallah bulan depan kalau xde pape aral leh sambut besday Airis...
Tak sabar rasanya nak sambut...

 moga terus membesar dengan sihat dan cergas anak mami sayang...
mami n abah always love u...
 


2 ulasan:

lia berkata...

Alhmdlh da nak masuk setahun yer bulan depan...

achiek anis berkata...

Alhamdulillah...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015