Mee Banjir Udang Mak Jah Kuala Sepetang , Perak

Akhirnya setelah beberapa kali ingin menikmati kelazatan mee banjir udang mak jah ni dapat jugak la merasa pada 31/1/2013..
Selalunya ktrg try pegi masa weekend tapi mmg xdpt nak rasa la coz terlalu ramai pelanggan yang datang..disebabkan kedai ni dekat aje ngan umah mi kat kampung so sanggup aje ktrg p berulang2 kali...hehe....x sampai 15 minit pun...
So bila dah balik hari weekdays ni xnak la lepaskan peluang p makan mee banjir mak jah ni..
Kan pernah masuk JJCM tu yg famos tu...walaupun mak jah mee banjir ni ada cawangan kat Wangsa Maju tapi xleh nak lawan la kesegaran udangnya yang dekat Kuala Sepetang ni...tapi honestly ckp la klu time weekend hubby kata rasa dia memang kurang tapi bila p weekdays coz tak ramai org rasanya not bad...boleh bagi 8/10...
Mi ofkos la order mee banjir kan...hubby plak order nasi goreng udang..
Nape panggil Mee Banjir Udang?
Sebab Udangnya la...
Banjir dalam mangkuk...
Antara 7 ke 10 ekor udang yang besar2 tu setiap mangkuk tau...
Ni klu yg special la..
Klu yang biasa tapi udang kecik2 sikit dalam 12 - 15 ekor..
Memang drg akan bagi pinggan kosong khas utk buang kulit udang je...

Model Mee Banjir...ngeee


Nasi Goreng Udang





Mee Banjir Udang Special
Actually memang banyak kedai meee banjir udang sepanjang jalan ke Kuala Sepetang ni..
Ni antara yang sedap la..
Ada lagi kedai yang mee banjir udangnya pun sedap tapi lupa plak nak snap pic..

HARGA?

Insyaallah mampu bayar harganya...
Antara RM7 hingga RM12 sepinggan...
Ikut jenis udang yang korang request la..

Nak Rasa?

Meh la datang Ke Kuala Sepetang..

Mee Banjir Udang sini memang fresh & sedap....

 








4 ulasan:

Kakzakie berkata...

Tengok mee banjir memangalah terliur tapi kakak lebih suka tengok model comel yg atas meja tu lagilah menggeramkan...:)

achiek anis berkata...

hehe...model tu mood baik malam tu so senang hati sikit nak makan...

lia berkata...

popular tau mee udang mak jah ni tp x dapat g merasa...

yg penting, model atas meja mmg super comeyyyy banget...

achiek anis berkata...

kak lia try p kat wangsamaju...cuma kurang ori dari Kuala Sepetang la...tukang masak lain...hehe...hehe model tu bila buat akai habis la...seb baik mood bak pye malam tu..

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015