Car Seat : Pencarian Berakhir

Entry lepas mi ada bagitau nak cari car seat kan..
So petang semalam terus terjah sogo sebab nak pegi Baby Fair yang bermula semalam..
nasib baik tak jem uolls...slu pegi Sogo tak pernah nya tak jem kan..
rezeki ktrg agaknya sebab nak cari brg anak kan...
Nape ktrg sanggup pegi awal2 sale?
Sebabnya ktrg xnak nanti bila nak beli car seat tu xde stok..
so nampak x betapa semangatnya mami n abah nak carikan car seat untuk Airis..ngeee

Asalnya  mi berkenan sangat nak belikan Airis Brand Halford ni..

Sumber : Google
Tapi rupanya masa baby fair tu xde sale utk jenis ni...yang ada jenis yang kecik sikit...
Padahal masa pegi sabtu ari2 ada je sale untuk yang ni...
huhu...xde rezeki...
hubby cakap klu mi berkenan yang ni dia belikan wlupun xde sale..
tapi mi xnak coz harganya agak mahal bagi mi...
kalau boleh nak cari yang murah2 je..tapi berkualiti...

setelah puas pilih memilih akhirnya kami sepakat memilih brand ni utk Airis..

Sumber : Sparco FK500


Car Seat Sparco ni ada 3 warna : Grey, Biru & Merah
Mi berkenan sangat la yang warna merah tu...
Tapi xde stok la plak kat Sogo ni....
sob sob sob...
nak tgu bila ada stok entah bila la nak sale lagi kan...
So redha jelah amek warna grey ni daripada biru...
kebetulan brand ni ada sale..
daripada RM599 > RM350
So berlaku penjimatan di situ...ngeee

ktrg pilih brand ni sebab :

*  lebih selesa daripada brand2 lain..sebab ketebalan kusyennya

* besar n boleh menampung berat sehingga 18kg...so boleh pakai lama la kan..

* yang ni sgt penting sebab boleh dilaraskan samada nak baring atau duduk...

so klu blk kampung Airis boleh la tido kat car seat ni..

 *cover kusyen boleh buka n basuh...so xdela kotor nanti...



Nape perlukan car seat?
Sebabnya adalah sebagai langkah keselamatan 
dan
memudahkan mi nak drive masa anto Airis ke taska..
ada jugak rakan2 mi ckp membazir je beli car seat sebab bukan nak guna lama..
dan ada jugak yang cakap " ala anak aku bukan nak duduk dalam tu...menangis je...
baik aku pangku je "...
OK..tu terpulang pada ko sebab anak ko.

drg ckp letak je anak kat seat sebelah atau pangku je masa drive...bukan jauh pun taska n rumah..
tapi bagi mi KESELAMATAN adalah lagi penting..
xkira la jauh ke dekat ke jarak perjalanan kita 
tapi klu nak jadi sesuatu yang tak baik bila-bila masa je kan boleh terjadi..
Bukan mintak benda x elok jadi tapi
Mencegah adalah lebih baik kan...
memang kadang2 Airis menangis jugak xnak duduk dalam car seat tu..
Tapi mi pekakkan telinga n cekalkan hati je coz nak biasakan dia duk dalam carseat tu..
kadang2 mi pasangkan radio atau 
bagi toys kat dia or 
nyanyikan lagu2 barney ke...Alif Ba Ta ke...Pok amai2 ke....hehe...
sedap ke tak suara nasib ko la dik...janji ko diam...

So...harap2 Airis selesa la duduk dalam car seat ni...
maka, berakhirlah la sudah pencarian car seat untuk Airis.....

2 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak dulu beli juga tapi jual pada kawan sebab kakak kalau jenjalan memang dgn abang. Anak kakak pulak bila ada kakak dia mesti nak duduk dgn kakak. Bila kerja di rumah dgn bibik tak perlu hantar mana-mana itu yg agak tak memerlukan...

Cantik dan selesa Sparco ni...

achiek anis berkata...

aah kak...klu jalan berdua dgn hubby saya pun xletak dia kat car seat...just guna utk ulang alik ke taska atau bila dia tido je kak...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015