Aquaria : Imbas Kembali : 26 Jan 2013 (I)


Sebenarnya dah lama nak share cite pegi Aquaria ni...
Tapi disebabkan malas nak menTRANSFERkan gambo tu yang lambat je update nya...

Sempena Cuti Maulidur Rasul bulan Januari ari2 family maksu mi dari Penang datang bercuti ke rumah sebab kebetulan maksu ada event Herbalife dekat Bukit Jalil..
So dia tinggalkan 3 orang anaknya kat rumah mi sementara dia hadiri event tu..

So bebudak ni bosan duk rumah n request nak pegi Aquaria dan Petrosains..
Tapi arini mi nak cite pasal Aquaria dulu...Next entry baru cite pasal Petrosains plak ea..
tgu bila rajin nak mentransferkan gambo yea...ngeeee

Anak maksu mi ni yang sulung dah form 3, second darjah 5 dan si adik darjah 1..
memang dah besar tapi susah jugak nak handle sebab si abg suka sangat menyakat si adik n buatkan si adik menangis....sabo jela mi melayan drg...
nasib baik adik mi pun ada so boleh la handle drg jugak...

Harga Tiket Untuk Dewasa RM38 
Untuk Kanak-Kanak RM 28

Tu harga utkwarganegara tau...
kalau bukan warganegara harga mahal sikit la..

Dewasa : RM50
Kanak-Kanak : RM40

Kalau nak tau lebih lanjut boleh Klik Sini : Aquaria


Ok jom layan pic ktrg kat cna....

2 Beradik





Kura-Kura Tapi Rupa Macam Itik pun ada kan




Airis With My Adik n Sepupu2 nya






Jerung Pun ada


Airis tengok Japenese Crab..




Haiwan ni macam udang Tapi Ada Cengkerang Besar


Disebalik Obor-Obor


Airis dan Nemo


Akhirnya dapat gak bergambar semua..


Banyak lagi gambo tapi ada dekat kamera hubby...if rajin nanti mi share lagi cite pasal Aquaria ea...
Aquaria ni xde la besar sgt...sekejap je dah habis tawaf...
Just nice kalau nak rasa suasana dipenuhi ikan2 sekeliling kita..
rasa macam tinggal kat dalam underwater gitu la...
Budak2 tu pun suka aje kat dalam tu..
Insyaallah next time boleh pegi lagi...tgu Airis besar sikit...heee

2 ulasan:

mama ila berkata...

wahhh..seronok nyer gi Aquaria ramai2...hehe..tapii ila lum sampai sana lagi... =)

achiek anis berkata...

itu pun sbb budak2 tu request...sebelum ni anis dah pernah pegi...kira ni second time la...:)

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015