Tragedi 29/11/2012

RUMAHKU DIPECAH MASUK!!!

Huhu...cerita sedih semalam...Balik keje cam biasa lepas pick up Airis kat taska then balik rumah macam biasa. Buka gril macam biasa sume letak Airis kat tilam dia then simpan beg taska airis n my hanbag bagai...ok done.. Tetiba rasa pelik...eh...nape beg camera ada kat laur laci ni (kat ruang tamu)...abaikan jap maybe syg kuarkan camera semalam....then angkat Airis nak bawak masuk bilik sebab mi nak tukar baju n tudung sume.

Masuk2 je bilik....danggggg...bersepah2 meja solek mi ngan brg2 sume terkeluar...laci terbuka...pintu almari sume terbuka...mula dah tak sedap hati ni....call hubby tye ada balik umah ke lunch tadi n he said NO...OMG terus je terpk n ckp kat hubby RUMAH KITA KENA PECAH ni....huhu...terus nervous n dup dap dup dap...Hubby pesan jgn sentuh pape until dia sampai umah...biasa hubby blk keje lmbt coz Kementerian dia tgh restructure semula perjawatan..

Mi dh cuak coz tetiba nampak bekas cincin terbuka...seperti diduga...CINCIN NIKAN n TUNANG lesap....huhu...sedihnya tgk bekas kosong tu...hilang dah sentimental value mi n hubby masa tunang n nikah tu...sob...sob...sob...Bila hubby sampai n tye pe lg yg hilang then mi blur sekejap....erk...erk.....jap nak check.... huhu...puas menyelongkar bagai ok baru notice....Barang yang dikenalpasti hilang adalah:

1. Cincin 2 bentuk (Tunang + Nikah)
2. Camera Samsung Hubby
3. Tabung Berisi Syiling Penuh ( Ratus jugak dalam tu...ari2 dah bawak p bank nk bank in tapi bank xleh nak  process syiling masa tu...mungkin xde rezeki.....sob...sob...sob...)


Pas2 hubby tye lagi masa balik pintu sume terbuka ke apa...mi jawab xde coz sume elok je...then baru terpk maybe drg masuk ikut dapur n baru p check pintu dapur...OK MMG DRG MASUK IKUT DAPUR coz ampaian renyuk kebawah bekas pijak n baldi diterbalikkan utk senang drg pijak....Then x banyak cite ktrg p wat report polis n baru tau di blok yg sama ngan kuartes ktrg iaitu tgkt 13 pun kena pecah masuk siap makan megi bagai....lucky mi pye laptop drg x kebas sebab mi letak dalam beg kain biasa n tersorok sikit bawah kabinet tv lama...

Walaupun brg yg hilang sikit tapi cincin tu sgt bernilai wat mi...igt lagi susah payah mi n hubby p merata2 kedai emas semata2 nak beli cincin2 tu...tapi apakan daya...dah xde rezeki mi...sedih sgt...............................


2 ulasan:

FaAz AwAnZ berkata...

kita diuji dengan sesuatu yang mampu kita tanggung..bersabarlah..mungkin ada ganti yang lebih baik..

achiek anis berkata...

Tu la..insyaallah...

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015